Kolm kuud hiljem, 19. detsembril esitas politseiameti sisekontrolliosakonna jälitustöötaja Aire Põder lahkumisavalduse. Põhjused olid “eetilised” – tema kaitsepolitseinikust abikaasa oli kinni peetud kahtlustatuna “altkäemaksu võtmises oma ametipositsiooni ja ametialaselt juurdepääsetavate andmete ebaseadusliku ärakasutamise eest eesmärgiga mõjutada politsei- ja piirivalveameti ametnike otsuseid süüteo- ja järelevalvemenetlustes”.

Päev hiljem istus Aire Põder juba kaitsepolitsei ülekuulamisel tunnistajatoolil. Saatuse irooniana oli ta 2008. aastal TTÜ õigusteaduskonda lõpetades kirjutanud lõputöö teemal “Kriminaalmenetluses ülekuulamise (tehnika ja taktika) alase koolituse korraldamine Eesti politseis”. Selle kohaselt olnuks tal täielik õigus keelduda oma abikaasa Indreku kohta tunnistusi andmast. Kuid Aire Põder ise soovis kindlasti anda nii ütlusi kui ka selgitusi.

Uurija küsimuse peale Indrek Põdra tööga mitteseotud tegemiste ja äride kohta rääkis naine ka Krediidipangaga seonduvast. Ta nimetas nimesid – Oleg Smoli, Aleksandr Arhipov, Andres Tiisler – ning tunnistas, et tema teada analüüsis Indrek Põder ka Krediidipanga aktsionäride tausta.

“Sõlmiti esindusleping, mida ka olen ise näinud, mille sisuks mäletan olevat esindusõiguse määramise jms, kuid olen selle lihtsalt läbi lugenud,” tunnistas Aire Põder. Kuna naine oskab hästi inglise keelt, palus abikaasa tal lepingu läbi lugeda – kas see on ikka ­korrektne.

Aire Põder nägi lepingus ka summat – 300 000 eurot, mis tehingu õnnestumisel olnuks saadaval. “Kuidas see jagunema pidi, ma ei tea, sellest ei ole kunagi minul Indrekuga juttu olnud,” ütles Aire Põder. Siiski avaldas ta arvamust, et “Indrek sai sellest summast mingi osa, kuid ma ei tea, kui palju”.

Küsimusele, kas Indrek Põder palus tal kontrollida talle ligipääsetavatest andmebaasidest mingisuguseidki andmeid Krediidipangaga seotud isikute või tema tutvusringkonda kuuluvate isikute osas, vastas Aire Põder: “Jah, Indrek on palunud minul vaadata mingisuguste isikutega seotud infot. Ma olen eeldanud ja arvanud, et see on olnud seotud tema tööga.”

Aire Põdra päevapealt lõppenud 12 aasta pikkune karjäär politseis kulges peaaegu püstloodis. 1999. aastal alustas ta Tallinna Politseiprefektuuris korrakaitse valdkonnas. Aastatel 2004–2007 töötas Aire Põder kriminaalpolitseis ning alates 2007. aastast detsembri lõpuni samas sisekontrolliosakonnas. Tal polnud ainsatki distsiplinaarkaristust või sellelaadset ettekirjutust.

Naine ütleb, et kogu juhtum on nende perele – nii talle endale, lastele kui ka Aire ja Indreku vanematele – mõjunud masendavalt. Pärast pikki otsinguid on Aire Põder endale uue töökoha leidnud ega taha läbikäidud kadalippu enam meenutadagi.

“Mulle ja lastele on Indreku looga piisavalt haiget tehtud ning seeläbi palju kannatusi põhjustatud… Olen isegi tänulik, et meid pole siiamaani ajakirjandus tülitanud, ja loodan, et nõnda see jääbki. Samas olen kindel, et kõik kannatused pole veel läbi, kuid üritame edasi elada ning proovida võimalikult vähe meenutada seda, mida viimase viie kuu jooksul oleme üle elanud.”

Küsimusele, kas ta tundis oma meest, ei taha ta otsesõnu vastata.

“Tundub, et mitte piisavalt hästi. Uskuge mind – selline olukord on olnud šokeeriv.”