Rahumäe sõnul on tegelik elu on korruptsioonimaailmas palju mitmekesisem, kui tänases Ekspressis toodud Eesti poliitilise korruptsiooni neli taset, kuid tunnistas, et mingi tõde selles on.

"On olemas sellised usaldusealused grupid, kes saavad ühe või teise soovituse alusel kellegi jutule. Saadakse erikohtlemist," kinnitas Rahumägi.

Saatejuht Mihkel Raua väitel on Tallinna ettevõtetel korruptsiooni eest maksmine juba mingi asjaajamise korral eelarvesse sisse.

"Olukord on absoluutselt jube," tõdes Rahumägi. "Seltskond, kes vanast ajast mingitele ametikohtadele püsima jäänud, on suutnud luua mingi turuniši , nad kasutavad ära sisemist bürokraatiat, nad tunnevad seadusi ja inimesi.

"Täna on see päev kätte jõudnud kus tuleb midagi ette võtta. Piiri saab korruptsioonile panna ainult nii, et inimesed teavad, et kui midagi sellist teevad, siis käerauad klõpsatavad kinni varem või hiljem."

Eestis pole siiamaani süviti korruptsiooniteemasse mindud, kuid nüüd on näha, mis juhtub, kui seda tehakse, rääkis Rahumägi, kelle sõnul on enamus korruptante vahele jäänud ning väga vähesed puhtalt pääsenud.

"Julgeolekuasutustele tegevusele on järgnenud kõikvõimalikud poliitilised rünnakud prokuratuuri ja teiste riigiasutuste vastu."

Rahumäe taunis ka seda, et linte, millele oli jäädvustatud kapo ametnike öine külaskäik Tallinna linnavalitsusse, televisioonis ette mängiti.

 

 

Vaatajate küsimused

Kas teile on pakutud altkäemaksu?

Ei ole.

Kas peate normaalseks. et Hermann Simmi töölevõtjad?

Hermann Simmi puudutav juhtum on väga kahetsusväärne ja peegeldab kogu seda pealiskaudsust, mis üheksakümnendatel oli.