Tallina prefekt Raivo Küüt ja politseikolledži direktor Aivar Toompere pidasid ideed realistlikuks kui Eesti seadused seda võimaldaksid. Täna on osa Eesti politseinikest läinud sama ametit pidama Iirimaale ning Euroopa Liidu tingimustes on selline tööjõu liikumine täiesti normaalne. Soomes on aga täna üle paarsada Tamperes koolitatud noort politseiniku, kes oleksid valmis siin oma ametit praktiseerima.

„Et Soome politseinikud saaksid Eestis leiba teenida, peaksime muutma politseiteenistuse seadust, mis täna nõuab politseinikult kodakondsust. Minu hinnangul piisab täiesti sellest, kui nõutud on Euroopa Liidu kodakondsus," lausus riigikogu õiguskomisjoni kuuluv Rahumägi. „Vastav seadusemuudatus oleks tarvis algatada".

„Iirimaa näitel analoogne süsteem toimib. Julgen väita, et Eesti ja Soome oma märksa lähedasemad ja sarnasemad riigid, seega sobib see lahendus hästi ka meil kasutada," märkis ta. „Arvestades pidevalt Eestis viibivate soomlaste hulka on Soomes hariduse ja koolituse saanud politseinikest suur abi. Samuti aitaks Soome politseinike kaasamine Eesti politsei tegevusse tõsta siinset politseikultuuri oluliselt euroopalikumaks"