Meeste puhul on lugu vastupidine. Mida kõrgem on mehe ametialane positsioon ja suurem palk, seda rohkem on tal lapsi. 40 protsendil Rootsi meestest, kelle aasta sissetulek on üks miljon Rootsi krooni, on kolm või enam last.

Laste sünd teravdab tavaliselt peres küsimuse, kes ja kui suures ulatuses võtab enda kanda "maapealse hoolduse". See väljend, mida Rootsi ühiskonnas kasutakse kodutööde kohta, pärineb lennuväe sõnavarast ja tähendab lennuki hooldust alates hetkest, mil lennuki rattad maad puudutavad. Kõrgel karjääritaevas lendaval mehel on nähtavasti kergem leida naist, kes kodule ja lastekasvatusele pühendub, kui karjäärijahil naisel meest, kes köögis askeldab ja lapsi lasteaiast koju toob. 

Rootsi poliitikud on aastaid nuputanud, kuidas mehi "maa peale sundida” - lapsehoolduspuhkuse päevadest on juba üks kuu isale kinnitatud. See tähendab, et kui isa seda kuud välja ei võta, läheb üks kuu lapsehoolduspuhkusest kaotsi. Nüüd arutatakse, kas mitte kogu lapsehoolduspuhkust isa ja ema vahel seadusega pooleks teha. Põhjus, miks selline seadus pole seni läbi läinud, on väikelastevanemate endi vastuseis.

Seost laste arvu ja meeste kõrge palga vahel täheldatakse ka Norras. Norra meestel, kellel on kõrgharidus ja kõrge palk, on keskmiselt rohkem lapsi. Ja kus on, sinna tuleb juurde - järjest kasvab nende Norra meeste hulk, kellel on lapsi soetanud mitme naisega.

Samal ajal suureneb aga nende meeste arv, kes oma elu jooksul pere ei loo ja lapsi saa - iga neljas 40aastane Norra mees on lastetu. Seda probleemi uurinud Kari Skrede Norra statistika keskbüroost järeldab, et norra naised on abikaasade valikul muutunud aastakümnetega valivamaks. Naised  pigem "korduvakasutavad” varem abielus olnud või parajasti abeluse olevaid külgetõmbavaid mehi, kui et valivad mitteatraktiivse mehe.

Atraktiivseks teeb Norra mehe naiste silmis kõrgharidus, kõrge palk ja kõrge positsioon. Kui sellistel meestel on lapsed varajasemast abielust, ei ole naiste silmis puuduseks, vaid pigem vastupidi: see jätab mehest mulje, et tal on lastega kogemusi, mis naistele ímponeerib.