Faehlmanni tänav 48 kaasomandis oleval kinnistul paiknes algselt kolm hoonet. Mahapõlenud baraki asemele ehitatakse praegu arhitekt Eik Ojala projekti järgi suurt elamut. Naabreid häirivad aga selle kitsa krundi kohta liiga suured mõõtmed, mis ei klapi kaasaegsete valgus- ning tuletõrjenormidega.

Naabrite korduvatest protestidest hoolimata on uue hoone omanikul Andrus Metsniidul siiski ehitusluba olemas. “Mul jurist Meelis Hiiob tegeleb sellega. Ka SAPA puikles alul vastu, paraku on seaduses selline tõik, et naabrite nõusolek pole vajalik.” Ainsana on Metsniidul naabrite vastuseisu tõttu puudu Tallinna Vee kooskõlastus.

Kinnistu kaasomaniku Kristiina Tenso sõnul on tema ning veel ühe kaasomaniku allkiri projekteerimistingimuste taotluse kooskõlastusel võltsitud ning ta kaalub nüüd politsei poole pöördumist.

Tenso ei mõista, miks pole linnaplaneerijad nõudnud detailplaneeringut, kuigi ehitatav maja on varasemast üle kahe korra suurem, nagu kinnitab ekspertiis. Kuigi kinnistu kolm kaasomanikku on pöördunud nii Igor Volkovi, Tõnis Paltsu kui ka Keit Pentuse poole, pole ehitust tänaseni peatatud. SAPA juhataja Volkovi sõnul ei muuda allkirjade võltsimine ehitusluba kehtetuks.