Kunstnik Raivo Järvi oravaparteist leidis, et “intensiivne koobaltsinine tasakaalustab selle pruuni väga hästi ja üleüldse on hoone mõju väga sümpaatne”.

Riigikogulastele ettekande teinud akadeemik Mart Kalm tuletas meelde, et praeguse värvi nägid ette esimese Eesti Vabariigi Riigikogu arhitektid, ning kuna tegu on mälestisega, tuleb ka see värvilahendus säilitada.

Roheline Marek Strandberg aga teatas: “Kogu austuse juures omaaegsete arhitektide suhtes on nendes hoonetes viibimine, kus sellised masendavad toonid on seintel, siiski küllaltki depressiivne.” Kalm pani seepeale asja lõplikult paika: “See maja moodustab kokku kunstilise terviku ja kõik tema komponendid on tema integraalsed osad.” Arhitektuuriajaloolane meenutas, kuidas 15 aastat tagasi telliti Kunstiakadeemialt ekspertiis selle kohta, kas tumesiniste seintega Riigikogu saalis on ikka võimalik seadusi vastu võtta. “Kuna esimene Eesti Vabariik ei lõpetanud oma tegevust mitte seinte tumesinisuse tõttu, vaid muudel põhjustel, andis ka see ekspertiis muinsuskaitsele õiguse,” ütles Kalm. Autentsuse nõue on tema sõnul kõikvõimalikes rahvusvahelistes hartades muinsuskaitse alusprintsiip, mistõttu peavad Riigikogu seinad “kakapruuniks” jääma.