Taani kalale?

Kalad kaldaltpüügil: meriforell, vikerforell, tuulehaug, tursk, molva, seit, heeringas, makrell, merilohe, merikukk, lestad.

Eestist Taani kalale minekuks on mugavaim moodus lennata lennukiga otse Kopenhaagenisse.

Lend Tallinnast Kopenhaagenisse kestab umbes poolteist tundi. Kastrupi lennuväljalt käib rong Helsingøri, seega saab kalastamisreisi korraldada ka omapäi.

Rongijaamast pole pikk maa lustikalastuse sadamasse või väina kõige kitsamale kohale lossi juurde spinningut loopima.

Autosõit läbi Rootsi võtab küll rohkem aega, kuid samas saab piiramatult varustust kaasa võtta ja on lihtsam ka kala koju viia. Autoga saab vastavalt tuulele endale sobivat püügipiirkonda otsida, mis on eelis, ja teel Taani saab kalastada ka Rootsis.

Taanis kalastuslaeval kala püüdes ei pea olema kalastusluba, kuid seaduse kohaselt peab see olema kaldalt spinningut loopides. Vajadusel kalastamiseks vajaliku loa muretsemine on väga lihtne ja seda saab endale Taanis igast postkontorist.

Lihtsam moodus on siiski hankida kalastusluba veebi teel https://www.fisketegn.dk. Päev maksab 35, nädal 100 ja aasta 140 Taani krooni*. Postkontoris lisandub veel mingi teenustasu. Makstes veebis, prindi makse kohta kinnitus välja ja mine kalasta nagu Eestis.

* 1 Taani kroon = 2,1 Eesti krooni