Uurimise käigus selgus, et muuhulgas on põhjust altkäemaksu andmises kahtlustada ka üht kohaliku Jahimeeste Seltsi asjameest. Seda teadmist otsustati kasutada tema motiveerimiseks keskkonnateenistuse ametnike vastu ütlusi andma.

Tragikoomiline episood juhtus siis, kui Kapo ametnikud läksid Jahimeeste Seltsi, et kodanik ülekuulamisele toimetada. Tal paluti selga panna Kapo töötajate kaasa toodud jope. Vähe sellest –  enne Kapo kontorisse jõudmist pandi autos mehele pähe padjapüür. Seda kõike selleks, et Kapo kontori vastas asuva Keskkonnateenistuse ametnikud ei näeks mehe sisenemist Kapo hoonesse.

Distsiplinaarjuurdluse käigus selgus, et tegelikult polnudki mehel midagi padjapüüri peas kandmise vastu. Kapo ametnike sõnul oli ta lausa tänulik, et teda avalikult hoonesse ei toimetatud. Sellegipoolest nõustusid toimingu läbi viinud Kapo ametnikud, et edaspidi tuleks taolised juhtumid välistada.

"Päris kindlasti oli tegemist tavatu teoga, mida pole teadaolevalt varem tehtud ja mis edaspidi ei kordu. Antud juhtumi juures on positiivseks asjaolu, et keegi ametnikest ei püüdnud padjapüüri kasutamist varjata," kirjutatakse juurdluse kokkuvõttes.