Erinevalt pärismaailmas vajaminevatest tutvustest, kelle kohtamiseks või kellega tutvumiseks on vaja palju vaeva näha, ei ole internetiga see olukord üldse nii keeruline. Alustuseks piisab juba ainuüksi selle artikli lugemisest.


Startides täitsa algusest, tuleb tõdeda, et internetikaubamajadest ükskõik mida soetades ei ole “lõplik hind” enamikul juhtudel kunagi see õige lõplik hind. Kõike on võimalik saada odavamalt ja kuna see ongi tegelikult iga inimese eesmärk, siis tekibki küsimus, miks kõik inimesed neile antud õigusi ei kasuta. Ei oska?


Neli aastat internetikaubamajadest soodsaima kauba tellimise ja kohale toimetamisega tegeleval Netikuller.ee meeskonnal on poodlejatele ridamisi soovitusi. Kuidas siis leida soovitud toodet kõige odavama hinnaga?


Tea, mida vaja



Esimesena kirjeldan teile, mis tuleb teha, leidmaks enda soovitud toodet kõige odavamalt juhul, kui te tõesti teate täpselt, mida soovite. Kõige targem on sellisel juhul paarismäng kahe sammu vahel.


Esimeseks sammuks on hinnavõrdluslehtede külastamine, ja teiseks leida oma soovitud tootele sooduskupong. Kuidas toimib hinnavõrdlus-leht? Parima näitena võiks mainida hinnavõrdlusmootorit www.pricegrabber.com.


Selle lehe otsingulahtrisse kirjutate oma poolt soovitud toote nime – näiteks Logitech Pioneer HDJ1000 kõrvklapid – ja vajutate Enter. Hetkega võrdleb Pricegrabber sama toote hinda tuhandetes netipoodides ning annab pika nimekirja kauplustest, kes seda toodet müüvad ja mis hinnaga.


Samuti ütleb ta parima ehk madalaima hinna ja mis pood seda pakub – selleks on praegusel juhul netipood buydig.com. Võrdluseks – sedasi leidsin hinnaks 129 dollarit, Eestis maksab sama kaup aga üle 3000 krooni. Pricegrabber annab ka soovituse, millisest poest ost teha ning millist netipoodi mitte usaldada.


Võtame näite, kui tehnika ei huvita ja tahad endale jalatseid või riideid. Leiad näiteks endale sobivad jalatsid ühest suurimast spordikauplusest
, kuid nende hinnaks on 250 dollarit – kas siis hakkad kohe maksma? Jah – enamik seda teeb.


Nüüd aga tulevad mängu sooduskupongid, mille leidmiseks on üks parimaid kohti www.retailmenot.com. Otsingulahtrisse kirjuta poe netiaadress, kust soovid kaupu osta – antud juhul eastbay.com –, ja hetkega ilmub suur hulk sooduskuponge. Artikli kirjutamise hetkel kehtis selles netipoes 20% allahindluskood. Hinnavõrdlus-lehti ja sooduskuponge saab kasutada koos ning tulemuseks on tihti ostud, mille hind poole madalam


Sooduspakkumiste varasalv



Aga mis saab siis, kui täpselt ei tea, mida osta sooviksid, ja oled lihtsalt huvitatud väga headest pakkumistest – siis on www.bensbargains.net otsekui sulle loodud. Bensbargains.net ja dealnews.com on lehed, mis igapäevaselt koguvad maailma netipoodide kõige odavamaid pakkumisi.


Tihti kehtivad need soodusmüügid täpselt nagu Stockmanni Hullud Päevad. Kestavad küll vähem, kuid hinnad on seal enamasti oluliselt madalamad kui Eestis toimuvatel allahindlustel.


Üks põnevaid väga soodsate hindadega poode on woot.com, seal toimub iga kauba müümine vaid paar tundi hommikuti, kuna hea hinna tõttu müüakse kogu päeva varu kohe läbi.


Viimase säästunipina mainin sü steemi Cashback. Üldse mitte sellepärast, et ta vähem tähtis oleks – absoluutselt vastupidi. Cashbacki abil saab mõni aeg pärast ostu sooritamist osa osturahast tagasi.



Miks? Eks ikka sellepärast, et kannustada klienti jälle ja jälle virtuaalpoest läbi astuma ja midagi sobivat korvi pistma. Enamasti pakuvad raha tagastust netipoed, mille kaudu oma ostu sooritate.


Maailma suurim raha tagastaja on Microsoft aadressil search.live.com/cashback/stores, kus tagastatakse olenevalt poest 2–25%. Süsteem toimib järgmiselt – leht ütleb sulle, kui palju on antud internetipoest võimalik cashback’i saada. Näiteks Altrec.comi puhul on see 12,1%, ehk tehes sealt 100dollarilise ostu, saadab Microsoft sulle mõne aja pärast 12.1 dollarit tagasi.


Lihtne!
Lingisoovitused:
• www.pricegrabber.com – parim hinnavõrdlusmootor
• www.retailmenot.com – üks parimaid sooduskupongide lehti
• search.live.com./cashback – üks parimaid cashback’e pakkuvaid lehti
• www.amazon.com – üks parimaid internetipoode
• www.bensbargains.net – igapäevased head pakkumised
• www.zappos.com – parim kingade/tossude valik
Allikas: netikuller.ee