Kohtlen kõiki turulisi hästi sõnades ja tegudes, ei kohtle neid halvasti löömise või tõukamisega või muul taolisel viisil.

Kui ma selle vastu eksin, hüvitan oma üleastumise vastavalt selle suurusele tasuga trahvilaekasse. See tõotus jääb jõusse ilma igasuguste vastuväideteta. Kui ma seda tõotust ei järgi, siis saagu ma hukka koos Soodoma ja Komorraga!

Vandest üleastujaid ja Lübecki õiguse rikkujaid ootavad karistused:
- Vähemate süütegude puhul karistatakse trahvilaekasse hüvituse maksmisega, kõrva äralõikamisega , vanglaga, vitsanuhtlusega, kaagil seismise, häbikividega kaelas seakarjuse saatel tänavail või ümber linna ringikõndimisega.

Homme algavad Keskaja päevad

Homme algavad Tallinna vanalinnas järjekordsed Keskaja päevad, mil Raekoja plats ja Niguliste kiriku ümbrus muutuvad õitsvaks hansalinnaks, kus pakutakse parimaid käsitöökaupu lähedalt ja kaugelt ning esinevad muusikud, kondiväänajad, narrid ja tuleneelajad, peetakse vibuturniir, toimub martsipaniturg ning pakutakse kõhutäidet ja keelekastet keskaegsel moel.

Keskaja päevad algavad linnaisandate, gildivendade ja käsitöömeistrite rongkäiguga homme kell 11.40 Viru väravate juurest, avatseremoonia algab Raekoja platsil kell 12.

Keskaja päevade süda on Meistrite turg Raekoja platsil, kus iga päev 10-18 pakutakse käsitöökaupu ja kell 12-18 toimuvad kontserdid ja etendused.

Avapäeval, 10. juulil kell 19 on Tallinna raekojas koostöös Viljandi Vanamuusika Festivaliga keskaegne karneval, kus astuvad üles Amarcord Saksamaalt, Ballare Lätimaalt, Hansa Trubaduurid Revelist, rändnäitlejad, tantsitakse emand Silwia eestvõttel, pakutakse keskaegset kõhutäidet ja keelekastet. Piletid hinnaga 350 krooni on müügil Piletilevi Viru keskuse müügipunktis.

11. juuli kella 14-16 on Vibuturniiripäev, päeva lõpetab kell 20 Tammsaare nim. Teatri etendus Mustpeade majas "Hirm ja arm vanas Tallinnas".

12. juuli on idamaade päev Niguliste piirkonnas, kus toimuvad idamaise tantsu, trummimängu, martsipanimuuseumi jm. õpitoad, martsipaniturg, Tallinna Toomklubi teatrikool annab etenduse "Mardileib", Raeapteegis tegutsevad keskaegsed apteekriisandad. 13. juulil toimub vanalinnas protsessioon "Lübecki õiguse radadel".

Päevade raames toimuvad keskaegsed osavus- ja jõumängud, keskaegne jalgpall. Teadmiste telgis korraldatakse loenguid, alkeemiatund, väike rüütlikool jpm.
Tallinna raekotta, mis on keldrist pööninguni avatud esmaspäevast laupäevani kell 10-16, on keskaegsete riiete kandjatel sissepääs tasuta.