“Kiitus” (Lob, Rowohlt, 2010, 191 lk) sisaldab varem ajakirjanduses või raamatute saatesõnadena ilmunud, samuti ettekannete ja kõnedena kõlanud tekste kirjanikest. Valiku teeb omapäraseks see, et üheski tekstis viieteistkümnest ei käsitle Kehlmann autoreid kriitiliselt, vaid kiitvas võtmes, võttes ette kirjanikud, keda ta ise hindab ja kellest lugu peab.

Eesti lugejale ülemaailmse bestselleri “Maailma mõõtmine” (2005, e.k 2008) ja tema seni viimase romaani “Kuulsus” (2009, e.k 2009) kaudu tuntud Kehlmanni sulest on “Kiitus” kaheteistkümnes teos ja kolmas esseistikakogumik.

Autoritest leiavad lisaks Saksa ja Austria kirjandusklassikutele, nagu Thomas Bernhard või Thomas Mann, käsitlemist näiteks William Shakespeare, Truman Capote, Stephen King ja Imre Kertész.

Kogumik on saanud juba kiitvaid arvustusi Saksa meedias. Eelkõige hinnatakse Saksa kirjanduse imelapseks ristitud autori võimet säilitada imetlevale hoiakule vaatamata selge pilk ning kirjutada intelligentselt, muutumata üleolevaks või edevaks.