Maal ripub Eesti ühe tuntuima advokaadibüroo koosolekuruumi seinal alates viimasest seal korraldatud oksjonist. Kohal käis palju rikkaid ja ilusaid, kaubeldi piltide üle ja pikkadest klaasidest joodi kihisevat šampust. Kuid see maal ei leidnud oma krõbeda hinna tõttu omanikku ning on nüüd omal äraspidisel moel ka firma visiitkaardiks – saad seda, mille eest maksad.

„See on maal inimestele, kes ei taha odavat maali. Kui sa tahad osta odavat maali, siis ostagi odav maal – seda see sõnum tähendabki,“ ütleb Paul Keres, hetkel vaieldamatult tuntuim noore põlvkonna advokaat, juhatades sisse intervjuu, milles tuleb juttu korruptsioonist ja võimust, pornograafiast ja poliitikast ning kohe kindlasti ka tema legendaarsest vanaisast Paul Keresest.

Mulle räägiti, et olete üsna ründava iseloomuga – mitte heas ega halvas mõttes, vaid lihtsalt paulilikult ründav. Võtate omaks?

Jah, kui ma näen mingit kandvat kohta, milles peitub protsessi lahenduse võti, siis ma torgin seda hästi jõuliselt. Kuid ma ei ründa kunagi lihtsalt selleks, et saaks kedagi rünnata. Teen seda siis, kui sellest on mu kliendil kasu. Ja kui on, siis ma ründan ikka väga kõvasti ka!