■ “Bauer laseb maandumisel veidike alla.”

■ “Jaa, Wassbergist ei ole täna meest.”

■ “Viimasel kahel kilomeetril ei lasknud Matikainen kedagi oma rinnale.”

■ “Suusahüpetes tuleb kõik väljaulatuvad kehaosad aerodünaamiliselt kinni katta.”

■ “Neljateistaastastel tüdrukutel on praegu parim jooksuaeg.”

■ “Algab matk mööda isaste võitlusradu.”

■ “Ketas lendab nagu rasvane hani, aga ikkagi rekord.”

■ “Kiirhaisutamises olid Nõukogude sportlased jälle tublid.”

■ “Salumets pani Metstaki istuma.”

■ “Suusastaadion on tehtud selliselt, et kõik naised käivad siin meie alt tiiru läbi.”

■ “Esimesena finišeerib ikka see, kellel rohkem elujõudu. Teised on juba rajalt lahkunud.”


Kuidas õlu telemehe päästis

Toomas Uba:

Minu kõige pikem otsereportaaž oli Barcelona tennise üksikmängu finaalist, mis kestis viis tundi ja kakskümmend minutit. Pärast seda pidin minema veel Rebasele appi kergejõustikufinaale kommenteerima. Loomulikult läksin, sest ma tahtsin finaale näha. Aga enne minekut astusin läbi pressikeskusest, tegin kiiresti kaks õlut ja ütlesin Rebasele: “Näed, ma ei saa enam ülekannet teha.” Hea oli vaadata, ja rääkima ei pidanud.

1998

Kuidas Tudeberg suud kinni ei saanud

Toomas Uba:

Tegime Eveniga Slovakkias laskesuusatamise reportaaži. Ütlesin talle mõni hetk enne autasustamist, et anna üks lühivastus Eesti laskesuusatamise hetkeseisust. Even vaatas aknast välja ja hakkas laduma. Mina panin jala üle põlve, võtsin lonksu kohvi ja jäin klaasistunud pilgul kuulama. Kuulsin lõpuks, kuidas teisel pool meie salvestuspuldis kõik naerma pahvatasid. Eveni lühivastus kestis 18 minutit…

1998

Kuidas Uba tšehhide laua purustas

Lembitu Kuuse:

Sellest, kuidas Toomas Uba Ramsau maailmameistrivõistluste ülekande ajal suures hasardis rusikaga vastu lauda põrutas, nii et naaberkabiinis tšehhidel laud ära lagunes ning nad põrandal saadet tegid, saab kindlasti legend, mida spordiajakirjanikud veel aastaid saunaõhtutel pajatavad.

Äsja lõppenud, eestlaste jaoks erakordsest suusahooajast jäävad ka neile, kes kogu seda põnevat sadadele ja tuhandetele televaatajatele vahendasid, meelde kõige helgemad ja kõige mustemad hetked. Need viimased on aga tagantjärele ka kõige lõbusamad.

1999

Kogunud
Raul Rebane
ja
Tõnu Tammaru