Lisakaristusena võeti Kolgilt ära sõiduki juhtimise õigus kaheks aastaks ja kuueks kuuks. Kannatanu kasuks peab Kolk hüvitama tsiviilhagide ja kaitsjatasu katteks kokku 153 883 kr. Menetluskuludena mõistis kohus süüdistatavalt välja 26 775 kr.

Süüdistuse järgi ei arvestanud Kolk möödunud aasta 22. veebruaril kella 22.36 ajal Tartus Vahi tänaval autoroolis olles teeolusid, ilmastikku ega nähtavust. Vastassuunavööndisse kaldudes eiras Kolk Lõuna Politseiprefektuuri abipolitseiniku peatumismärguannet, mille tulemusel sõitis ta abipolitseinikule otsa. Ettevaatamatusest põhjustatud avarii tõi kaasa abipolitseiniku raske tervisekahjustuse, püsiva osalise töövõime kaotuse.

Kalle Kolk püüdis istungi käigus kohut veenda, et ta ei kasutanud valesid juhtimisvõtteid, vaid kiirust mõõtnud abipolitseinik astus sõitvale autole ootamatult ette. Otsasõidu järel lahkus Kolk sündmuskohalt šoki tõttu. Kuna kriminaalasja eeluurimise käigus ei suudetud kindlaks teha otsasõidu täpset kohta, sealhulgas seda, kummas suunavööndis auto ja inimene kokku põrkasid, üritas Kolk saavutada õigeksmõistmist, rõhudes sellele, et väheste kogemustega abipolitseinik tegutses läbimõtlematult ja kiirusemõõtmine toimus üldse valesti.

Kalle Kolki kohtus süüdistanud prokurör Kretel Tamm ütles, et kohtunik Madis Kägu põhjendas Kolgi süüdimõistmist harvanähtavalt üksikasjalikult, kasutades selleks isegi sündmuskoha skeemi. Kohtuotsuste resolutiivosa kuulutamisel kohtunikud üldiselt oma otsust ei põhjenda või kui, siis väga lakooniliselt. Antud juhul selgitas kohtunik, kuidas ta arvutuste käigus jõudis veendumuseni, et abipolitseinik ei käitunud valesti ning Kalle Kolgi juhtimisvõtted olid sellised, mis ei võimaldanud tal vältida otsasõitu vastassuunavööndis teel seisvale inimesele.

Eelmisel aastal avaldas Ekspress, et see ei olnud esimene Kolki põhjustatud avarii. 2003. augustis Kolk tagant otsa ees peatunud sõiduautole Toyota. Kiirabi vaatas Toyotas viibinud kaks inimest üle, esmaabi nad ei vajanud. Kalle Kolk kutsus sündmuskohale politseipatrulli, kes tuvastas mehel joobe. Toona andestasid ülemused mehele tehtud vea, põhjendades, et Kolki näol oli tegemist kogenud ja võimeka töötajaga.

Tänase otsuse vaidlustamise soovist saavad menetlusosalised kohtule teatada seitsme päeva jooksul. Kui otsus vaidlustatakse, teeb kohus motiveeritud tervikotsuse 27. juuliks.