Tallinna ringkonnakohus lubas möödunud nädalal Razumovskil töötada veterinaar- ja toiduameti nõunikuna. 

Augustis kõrvaldas Tallinna linnakohus Razumovski eriasjade prokuröri Laura Feldmanise nõudmisel ametist. Prokurör väitis, et mees võib mõjutada kolleege valetunnistusi andma ja võltsida dokumente.

Razumovski advokaat Aadu Luberg kaebas edasi ringkonnakohtusse. Asja arutanud ringkonnakohtunik Priit Pikamäe pidas prokuröri väiteid põhjendamatuks.

Kriminaalasja on uuritud üheksa kuud. Razumovski istus neli kuud trellide taga. Seega oli kaitsepolitseil kohtuniku arvates "küllaldaselt aega tunnistajate ülekuulamiseks" ja "tõendite kogumiseks".

"Selles mõttes on tuju hea, et õige otsus," ütles Razumovski pärast võitu Ekspressile. Oma sõnul pole ta mingit altkäemaksu võtnud: "Mille eest ma peaksin raha saama?"

Kaitsepolitsei kahtlustab Razumovskit 26 300 USA dollari (340 000 krooni) altkäemaksu võtmises. Väidetavalt maksid kalaärimehed iga Venemaale ja Ukrainasse saadetud kiluvaguni pealt 100-200 dollarit.

Pistist andsid kalafirmad Baltic Fish Trade, Baltrecord, Gramus, Kajax Fishexport, Krapesk, Smakus ja Vimpeks Grupp ning eksportijad Sergei Babenko, Vladimir Pastušenko ja Rainer Paks.