Teistest matšidest: liidrite seas alistas Venemaa Inglismaa 3:1 (esimesel laual sai Vladimir Kramnik jagu Nigel Shortist) ja Armeenia Aserbaidžaani 2,5:1,5. Ukraina ja Saksamaa tegid 2:2 viigi. Veel võitis Prantsusmaa Poolat 3:1, India Bosniat 2,5:1,5, Hiina sama skooriga Gruusiat ja Rumeenia Bulgaariat. Soome pigistas Norralt välja 2:2 viigi, seejuures Tomi Nyback alistas esimesel laual Magnus Carlseni.

Võit tõstis Eesti meeskonna 23 koha võrra 49.positsioonile. Liidriks tõusis Armeenia Venemaa ja Saksamaa ees. Esikuuikus on veel Ukraina, India ja Iisrael. India meeskonna edu on seda üllatavam, et olümpial ei osale maailmameister Viswanathan Anand.

Seitsmendas voorus kohtub Eesti meeskond Liibanoniga, kellel on turniiriks 87.asetus. Seega - loosiõnne jagus kuhjaga. Liibanon on seni võitnud Mosambiiki, Mauritiust ja Ecuadori, viimati kaotati kuivalt 0:4 Valgevenele. Nende esinumber, Fadi Eid oma ELO-reitinguga (2390) maailma edetabeli 3000 parema hulka ei mahu. Kolmas järjestikune 4:0 võit on Eesti meestele igati jõukohane.

Meie naiskonnal 6.voorus nii hästi ei läinud. Tugevale Hispaaniale kaotati 1:3. Viktorija Baškyte alistas mustade malenditega Mairelys Delgado, ent Leili Pärnpuu ja Valerija Gansvind kaotasid valgetega ja koondise esinumber Monika Tsõganova mustadega.

Liidernaiskond Hiina alistas Ungari 2,5:1,5, Poola sama seisuga Gruusia. USA lõi Rumeeniat koguni 4:0 ja Ukraina samuti ootamatult suurelt Armeeniat 3,5:0,5. Horvaatia alistas Saksamaa II koondise, Valentina Golubenko sai viienda võidu järjest.

Uskuge või mitte, kaotusest hoolimata tõusis Eesti naiskond kahe koha võrra 44.-ks. Kuue võiduga juhib Hiina, järgnevad Venemaa, üllataja Holland, Ukraina, USA ja Poola.

Seitsmendas voorus kohtub Eesti naiskond ICSC ehk kurtide sportlaste esindusega. Kurtide koondisel on olümpial 51.asetus ehk keskmise reitingu poolest on nad Eestiga üsna võrdsed. Siiski, nende kolmandal laual maletab venelanna Olga Gerassimova, kes on maailma 161.naine. Võrdluseks, meie esinumber Monika Tsõganova on maailma edetabelis umbes 440.kohal.