Kohalike hämmingut suurendab, et nad said projektist haisu ninna pooljuhuslikult, mistõttu pidid aktivistid vaid ühe õhtuga organiseerima vastuallkirjade kogumise. Paarikümne mureliku seas andis allkirja projekti vastu ka IRLi esimees Mart Laar, kes elab juba kümmekond aastat Ao tänaval, kiviviske kaugusel Toompeast.

“Olen avaldanud muret sellega kaasas käivate parkimis- ja liikluskorraldusprobleemidega seoses – need on paraku seni lahendamata, mistõttu ei kujuta ette, kuidas seda projekti täpselt teostama hakatakse,” nendib Laar, kes loodab, et linnavalitsus kuulab kohalike argumente, kui algab detailplaneeringu avalik arutelu. “Tervele mõistusele tuleb ikka loota, vähemalt mina üritan küll.”

Paldiski mnt 19a arendava Hansakinnisvara suuromanikud on kunagi kaitsepolitsei poolt taga otsitud ja end Marbellas varjanud ning hiljem kinnisvara­ärimeheks hakanud Janek Kukk ja üks Eesti rikkamaid inimesi, Olympic Casino asutaja Jaan Korpusov. Hansakinnisvara värvikate asutajate seas oli 2001. aastal ka ärimees Peeter Palusaar, keda kaitsepolitsei otsib praegu taga seoses nn Parbuse afääriga.