Kõige selle kõrvalt on ta veel jõudnud ka naise võtta: abikaasa Sanna Katariina õpib Helsingis stsenaristiks ja neil on üks poeg - vähem kui aastane Jan Eliot. René pendeldab pidevalt Soome ja Eesti kodude vahel, tekitades oma sõnul piirivalvuritele tõsist muret.

Kõige rohkem on René Reinumägit kiidetud reklaamide eest. Frederiku õlut, mis "võtab ette" hulle tükke, ei pruugi olla proovitud, aga seda teatakse. Ja reklaame peetakse kõvaks sõnaks nii Eesti teles kui välireklaami seas.

Auhindu sajab ka. Balti reklaamikonkursilt "Kuldne haamer" sai Reinumägi Tallinna Kaubamaja ja Eesti Telefoni raadio- ja telereklaamide eest hunniku haamreid, tema agentuur Lowe Lintas Age tunnistati eelmise aasta parimaks. Soomlaste juhtiv reklaamileht M&M valis Reinumägi Balti parimaks reklaamitegijaks.

Eestis on heade reklaamitegijate seas palju kirjanikke-kunstnikke-näitlejaid, kes käivad raha teenimiseks agentuuris uusi hüüdlauseid välja mõtlemas. Aeg-ajalt virisevad nad selle üle, et reklaam tõmbab head ideed ära ja muu looming kannatab.

Reinumägi ennast vaimselt ahistatuna ei tunne, sest ta on reklaami tehes jätnud endale võimaluse teha ka teisi toredaid asju. Kõige rohkem paelub teda ennast ikkagi film - ja reklaamklippe kirjutades ja tehes õpib ta filmiks vajalikke käsitööoskusi.

René Reinumägi ja Jaak Kilmi on Eesti filmi alal üsna omalaadne režissööri-näitleja tandem: Kilmi on oma filmides "Külla tuli", "Tähesõit" ja "Inimkaamera" võtnud Reinumägi juba stsenaariumi kirjutamise staadiumis appi.

René siis muudkui lahmib ja pakub ideid, Jaak distsiplineerib ja vormistab. "Jah, täpselt nagu siis kui me jalgpalli mängime: tema on Saksamaa ja mina Portugal," nõustub René. Kilmi kirjeldab koostööd luulelisemalt: "Ta on parimatel loominguhetkedel nagu vulkaan, mida ma ohjeldan."

Praegu kirjutavad nad koos uut stsenaariumit - täispikale mängufilmile Eesti Õpilasmaleva rühmast aastal 1986. Jälle nii, et Reinumägi kunagise malevaaktivistina genereerib ja Kilmi kõrvaltvaatajana registreerib ideid. "Suvel 2002 toimuvad võtted ja sellest tuleb väga hea film," sõnab Kilmi kindlal toonil. "Karu südame" filmimise epopöad arvestades kummaliselt kindlal.

Reinumägi võtab keskkonnast, mida ta hästi tunneb, ainest ka teiste tööde jaoks. Koos lavaka kursavenna Kaido Veermäega kirjutab ta stsenaariumit sarjale, mis kujutab reklaamiagentuuri elu. Seriaal peaks ekraanile jõudma järgmisel aastal ja see on René sõnul "Eestis ebatavaline sari: tihe, filmilik, suure eelarvega ja üldse mitte haltuura".

Filminäitlejana arvustatakse Reinumägit tavaliselt üsna neutraalselt. Jaak Kilmi filmide peategelased on tavaliselt cool'id ja pealtnäha pealiskaudsed - see tuleb Renél hästi välja ja seepärast ta nendesse osadesse ka sobib. "Mingeid unetuid öid ma pole filmirollide pärast mööda saatnud, kahjuks pole olnud ka selliseid osi, mille pärast ma oleks pidanud end murdma," ütleb ta ise.

Lavakasse sattus René üsna juhuslikult: viskas erinevate erialade vahel kulli ja kirja. Teatris püsis ta aga vaid kaks aastat, sest repertuaariteatri süsteem hakkas ahistama. "Kui sa nagunii raha ei saa ja see ei paku ka ei vaimule ega hingele midagi, siis tekib endas konflikt," ütleb Reinumägi.

Põnevates projektides on ta aga nõus osalema ikka - ja mitte ainult teatrialastes. Näiteks kuulub ta töögruppi, mis hakkab paremaks kirjutama ja ellu viima konkursiga laekunud stsenaariumeid Eestit järgmisel Eurovisioonil tutvustavatele filmiklippidele.

Ja kes seda kõike jõuab jälgida, mida ta lähemal ajal veel ette võtab. Ideedest ilmselt puudust ei tule.