Daniele E. arreteeriti novembris, kui ta oli järjekordselt oma narkokuritegude eest karistust kandva pruudi kongi sisenenud. Äsja esitati talle süüdistus ebaseaduslikus vanglasse sissemurdmises. Kohus toimub märtsis.

Mehe advokaadi Carsten Ernsti sõnul on süüdistused liiga rängad. „Kas me ei võiks lihtsalt selle peale naerda ja kohtuasja lõpetada?" ütles ta.

Süüdistuse kohaselt läksid asjad kinnipidamisasutuse C7 kongis nr 13 öösiti väga kuumaks, et mitte öelda ka kärarikkaks. Kergeima režiimiga kinnipidamisasutuse asejuht Friedhelm Sanker ütles lehele, et mõnede kaaskinnipeetavate uni oli häiritud, teised aga kartsid, et mees võib ka nende kongi tungida. Tuleb välja, et teised naised kaebasid olukorra kohta vangla juhtkonnale, kes paigaldas valvekaamera. Mullu 8. novembril peeti Daniele E. oma pruudi kongis kinni.

Kuigi mees väidab, et tegi seda puhtast armastusest ning on ka naisega kihlatud, ei olnud see piisav, et talle süüdistust mitte esitada.

Vanglaametnikele jäi mõnevõrra arusaamatuks mehe kange soov just öösiti naist külastada, sest ta oleks saanud seda päeval täiesti ametlikult teha. „Ilmselt tundsid nad end öösiti väga üksikuna," arvas Sanker.

Daniele E. jaoks on lood pärast kinnipidamist ainult allamäge läinud - nüüd viibib ta vahi all süüdistatuna ka mitmes bensiinijaama röövis. Lisaks on siiani keeldutud kõigist tema abikaasa-visiidi taotlustest. Saksa vanglates on sellised visiidid lubatud vaid juhul, kui tegemist on „suhtega, mis väärib toetust". Daniele E. õnnetuseks nimetas ta armastatu vanglasse sattudes oma elukaaslasena hoopis teise mehe nime.