EMT pressiesindaja Kaja Sepa sõnul on sisuliselt tegu sama probleemiga, mis SMSiga. „Tehniliselt on SMS piiratud 160 tähemärgiga, aga moodsad telefonid võimaldavad ära saata ka pikemaid sõnumeid. Telefon tükeldab ise saatmisel ära ja võrgus pannakse uuesti vastuvõtja jaoks kokku - ent arvel kajastuvad need siis mitme sõnumina," selgitas Sepp. See tähendab, et näiteks 161 tähemärgine SMS on juba kaks SMSi.

MMSi tehniline standard on Sepa sõnul 30 kB, sellest suuremad MMSid (kui telefon võimaldab neid saata) lähevad arvesse mitme sõnumina - 31 kb maht kahena, 61 kB kolmena jne. „Enamasti on maht telefoniekraanil sõnumi juures kirjas. See sõltub telefonimudelist, kus ja kuidas täpselt, nii et enne saatmist saab mahu üle vaadata. Seega näpuga rida ajada ei tasu mitte arvel - siis on juba hilja! - vaid soovitav on kontrollida mahtu enne sõnumi saatmist," ütles Sepp.

Erinevalt EMTst ja Elisast kehtib aga Tele2-s MMS-ide saatmisel kasutajasõbralikum tükihind, mahupiirangut ei ole. "Oletan, et tegu ei ole Tele2 kliendiga, sest Elisa ja EMT lehel on välja toodud mahud, millest alates MMS-sõnumeid arvestatakse mitme MMSina," kommenteeris Tele2 pressiesindaja Kersti Gorstov. EMTs, nagu öeldud, on ühe MMS-sõnumi mahuks 30 kB, Elisal aga 100 kB.

Küll aga teevad telefonid ise tavaliselt enne saatmist pildi väiksemaks. Näiteks HTC Wildfire teeb 5Mpix kaameraga tehtud pildid enne saatmist täpselt 300kB suuruseks. SonyEricsson Xperia Arc muudab 8Mpix kaamerast tulnud pildid MMS'i saatmisel 289kB suuruseks. Teine mobiiliarveid nähtamatult kasvatav tegur on "õ"-täht SMS-sõnumis. Nimelt röövib eesti keele unikaalne vokaal mobiilisõnumis automaatselt 90 tähemärki, mistõttu ühe SMSi mahtuv tähemärkide arv väheneb hüppeliselt 160lt 70le. Pikem tekst aga jaotub mitme saadetava sõnumi vahel ja vastavalt sellele tuleb ka arve. Sama probleem on ka vene tähtedega. Seetõttu on mõistlik õ-tähe asemel kasutada näiteks numbrit 6, kirillitsa asemel aga ladina tähti.