Sel aastal lõpetas Kunstiakadeemia neli ning Rakenduskunsti Kolledži kaks värsket moeloojat. Ka EKA tekstiili eriala lõpetajatest kaks andsid järele moe ahvatlustele. Vaadakem siis meie ekspordipotensiaal üle. 

Natalja Mirošnitšenko: leiab, et tänapäeva naised pole piisavalt naiselikud ning disainiski seepärast diplomitööks kollektsiooni masinal kootud mugavaid ja elegantseid kleite.

Natalja võiks eksportida Givenchy moemajja, Julien Macdonaldi käealuseks. Macdonald on kuulus oma seksikate kudumite poolest.(Rakenduskunsti Kolledž)

Viktoria Kirjakova: diplomikollekstioon oli inspireeritud Eesti looduse faktuuridest ja värvidest ning valmis kudumismasinal. Oma kudumid värvis Viktoria üle jaapani päritolu shibori-tehnikas. Viktoria sobiks suurepäraselt Missoni moemajja, kus valmistatakse loodulähedaste mustritega kudumeid. (Rakenduskunsti Kolledž)

Maria Shister: hakkas juba õpingute ajal tegema koostööd Eesti pesuvabriku Linettega ning ka lõpukollekstioon valmis seal. Maria disainitud pesukollekstioon sisaldab esemeid “hommikust õhtuni” ning suur hulk neist läheb ka tootmisse. Maria disaini saavad tulevikus nautida tuhanded naised, sest Maria jääbki Linettesse pesudisaineriks.   (EKA)

Julia Korovina: on juba tuntud nimi meie moelavadel. Sellekevadisel SuperNooval osales Julia sportlik-šiki kollektsiooniga Cock Fighting ning diplomitöö oli sama teema edasiarendus.

Juliat ei raatsiks küll kusagile eksportida, talle oleks hoopis vaja suure rahakotiga investorit ja oma moefirmat, et siis edaspidigi Eesti moele kuulsust tuua. (EKA)

Raili Nõlvak: võitis eelmisel aastal Jaapanis maailmakuulsal Onward-moekonkursil ühe peapreemiatest. Raili on haruldaselt nutikas skulptuursete vormide ja ebatavaliste lõigete väljamõtleja. Hetkel disainib ta kollektsioone vabrikus Sangar, kuid loodetavasti jätkab ta ka oma nime all disainimist, sest sellist annet ei tohi vaka all hoida. Muidugi võiks Raili eksportida ka Hussein Chalayani moemajja disaineriks. (EKA)

Triinu Tulva: kudus kangastelgedel käsitsivärvitud lõngadest fantastilised reljeefsed kangad ja disainis nendest mantlid konkreetsetele persoonidele. Tegelikult leidubki järjest rohkem selliseid inimesi, kes ei soovigi osta poest odavaid ühe-hooaja trendihilpe, vaid otsivad kvaliteetseid ja isikupäraseid riideid. Niisiis kuulubkui tulevik just taolistele käsitsivalmistatud eksklusiivsetele luksustoodetele. Triinu võiks aga eksportida Chaneli moemajja, kangaid disainima. (EKA, tekstiili eriala)

Kerly Kaljuste: pani oma diplomitöö käigus proovile kudumismasina võimalused ja erinevast materjalist lõngakiud. Tulemuseks olid põnevad eksperimentaalkudumid, milles möllavad erinevad faktuurid ja kummalised vormid. Algidee sai Kerly esmaabi andmise skeemidest, kus näidati, kuidas inimkeha siduda. Kerly ekspordiks näiteks Max Mara’sse või Donna Karani moemajja.