Koos teiste bändikaaslaste ja abikaasadega söögikohta saabunud rockstaar tellis seltskonnale 8000 rubla(ehk 3200 krooni) eest steiki ja köögivilja salatit. Tuntud muusiku imestus oli aga suur, kui avastas, et restorani töötajad olid ta krediitkaardilt maha arvestanud hoopiski 19 000 krooni.
Lifenews.ru kirjutab, et pettuse tuvastanud Hetfield ei pidanud paljuks minna ise restorani mänedžeri juurde aru pärima. Restorani töötaja esitas muusikule kassatšeki, mis justkui tõendas, et raha võeti täpselt nii palju, kui ta kulutas.

Vahejuhtumi tunnistajaks olnud restoranitöötajad kinnitasid, et tõepoolest, paar tundi pärast einestamist, käis Hetfield isiklikult asja klaarimas ja oli tõepoolest ääretult vihane.

Metallica Moskva kontserdi promootor Oleg Dobrovolski hinnangul esitati Hetfieldile tagantjärele võltstšekk. “James sattus kahetsusväärsel kombel petiste ohvriks. Säärased vastikud vahejuhtumid on tema sõnul viimasel ajal Moskvas väga sagedased,” märkis promootor. Tema sõnul pärast vahejuhtumit hoidus Metallica liider Moskvas krediitkaardi kasutamisest.