Võitlus jätkub. Esmalt jõudis asi Harju Maakohtusse kohtunik Meeli Kauri ette. 

Rita Tali nimetab protsessi täielikuks farsiks. Esimesel istungil leidis kohtunik, et on vaja selgeks teha, kuidas laen väljastati, ning andis panga esindajale korralduse esitada "laenu andmise analüüsi dokumendid, millest nähtuks, mille alusel on pank leidnud, et osaühing on võimeline laenu tagasi maksma". 

Järgmisel istungil ei esitanud pank ühtegi sellist paberit. Ei laenuanalüüsi, laenukomitee otsust ega tagasimaksegraafikut. Ja kohtunik otsustas, et kohtul puudub vajadus tuvastada, kas pank täitis laenuandmise nõudeid või mitte. 

Proua Tali ütleb, et tema hagi sisuks oli "minu petmine panga ja eksabikaasa poolt". Kohtunik aga leidis, et see teda ei huvita, ja pank sai loa maja sundmüüki panna, kuigi Rita Tali väitis, et tahtis mehe firma laenu üle võtta. Naine kaebas asja edasi ringkonnakohtusse. Otsus peaks sündima pärast selle loo trükkiminekut.

Kui vaja, lubab naine oma kodu päästmise nimel välja minna ka riigikohtusse ja Euroopa Kohtusse. Ta on südamepõhjani solvunud ja hoiatab neid, kelle vara on pandud mõne laenu tagatiseks: "Sõltumata sellest, kas tahate maksta või mitte, võib pank tulla ja teie vara ära võtta. Skeem on lihtne - pank lihtsalt ei võta teie käest raha vastu, esitab kohtutäiturile avalduse koos hüpoteegilepinguga ning kohtutäitur-robot asub teie vara müüma."

Ühtlasi teatab Tali, et tema eksmees tegi endale uue firma, võlglasest vana ettevõtte aga lasi pankrotti. Pankrotis firma arvel pidi olema miljon krooni, kuid pankrotihaldur formuleeris, et "seda reaalselt ei ole". 

Ja kuna mitte keegi ei olnud valmis maksma haldurile tema töö eest, siis menetlus lõpetati raugemise tõttu ja firma likvideeriti. Keegi ei jäänud süüdi! Ehk proua Tali eksabikaasa sai hetkega lahti miljonivõlast ning võis ausa mehena minema kõndida. Panka see ei huvitanud, maksuametit samuti mitte.

 Rita Tali võitlusest oma kodutalu eest saab pikemalt lugeda internetist küljel hot.ee/rootsipank.