Lisaks sellele on avastatud veel 6 kohta, mille all on suure tõenäosusega peidus laibad.

Detektiivid usuvad, et nüüd on leitud esimesed füüsilised tõendid laste väärkohtlemise skandaalis, mida võib pidada Briti ajaloo suurimaks, kirjutab Daily Telegraph.

Politsei kahtlustab, et laste räige väärkohtlemine toimus lastekodus väga pikka aega - juba alates 1940ndatest või 50ndatest. Nüüd kogub politsei teateid kadunud lastest. Kui sellest mullu novembris teatati, rääkis oma õudsatest kogemustest üle 140 inimese.

Ohvrite sõnul peksid lastekodu töötajad neid metsikul kombel, muu hulgas ka kaigastega, vägistasid ning hoidsid pikka aega üksikkongis.

Uurimise all on vähemalt 23 meest ja naist, kes töötasid lastekodus 70ndatel ja 80ndatel ning keda kahtlustatakse laste väärkohtlemises.

Kolm endist kasvandikku ütlesid politseile, et lapsed jäid Haut de la Garenne´ist ka kaduma. Selle põhjal hakkaski politsei eelmisel neljapäeval endist lastekodu uurima.

Hoones rajati 1850. aastal viktoriaanliku asutusena poiste jaoks. 20. sajandi teisel poolel oli siin 60 poissi ja tüdrukut. 1986. aastal lastekodu suleti ning maja seisis tühjana pea kaks aastakümmet, mille jooksul teda kasutati politsei peakorterina detektiivisarja Bergerac võtetel.

2004. aastal muudeti see 100-kohaliseks noortehosteliks.