Reedel Eestis möllama hakanud „Monikaks" ristitud lumetorm tekitas üle Eesti paksu pahandust, kõige dramaatilisem oli olukord Padaorus, kus üle poole tuhande inimese jäi lumevangi. Inimesed pidid autodest varju otsima Viru-Nigula koolimaja spordisaalis, kuhu paljud jäid ka ööbima.

Päästjad pidid sõidukid lumest välja tõmbama ja -kaevama, osadele sõidukitele tuli politsei abil omanikud üles otsida. Olukord oli nii hull, et isegi üks sahk jäi lumme kinni. Päästmisel osales  kaitsevägi.

Kogu Virumaal oli Tallinna-Narva maanteel liiklus takistatud, bussid sõitsid Tallinnast vaid Rakvereni; Moskva rong seisis tunde Püssi jaamas.

Kõige traagilisem lumetormiga seotud vahejuhtum toimus 9. detsembri õhtul, kui Land Roveri maasturiga lumme kinni jäänud mees väljus sõidukist ja jäi fataalsete tagajärgedega auto alla.

Päästeamet soovitas inimestel võimalusel kodus püsida.

Pühapäeval Eestis lumesadu jätkus ning pärastlõunal olid põhi-
ja suuremad tugimaanteed lumised või soola-lumesegused, kohati puhaste sõidujälgedega. Maanteedel on kitsamaid kohti, libedaid lõike ning lume- ja jääkonarusi. Paiguti tuiskas. Paremad oli sõiduolud Võru ja Valga maakonna suurematel teedel.

Jätkuva lumesaju tõttu olid väiksematel maanteedel sõiduolud endiselt raskendatud. Läbimatud olid veel osa Saare, Pärnu, Harju, Järva, Jõgeva ning Lääne- ja Ida-Viru maakonna kõrvalmaanteid.

Nähtavus oli lumesajus piiratud ja teepinna temperatuurid -3°  kuni -7°.
Pühapäeva öö esimesel poolel jätkub Lääne-Eestis lumesadu ja nõrk tuisk, mis halvendab nähtavust. Puhub kirde- ja idatuul 5-10, rannikul puhanguti 13-18 m/s. Esmaspäevaks ennustatakse lumesaju lakkamist ja ilma külmenemist. Õhutemperatuur langeb öösel -12..-18, saartel ja rannikul on -5..-10°C.

Esmaspäeval sajab kerget lund sajab Kagu-Eestis. Puhub kirde- ja idatuul 4-10, saartel ja rannikul puhanguti 12-14 m/s. Õhutemperatuur tõuseb õhtupoolikul -3..-10°C-ni.