15 aastat mastife kasvatanud koerapidaja Urve Arik, auhindu võitnud hobikenneli Status Benevoles juht, väidab, et süüdi oli rattaga hooletult kihutades koerarihmadesse takerdunud poiss. Ta kinnitab, et tal polnud üksinda rammu koeri tagasi hoida, kuid eitab, et kõik koerad poissi puresid. Ta kavatses minna põllule koertega jalutama.

Poisi päästsid inimesed möödasõitnud autost, mis peatus võigast vaatepilti nähes, poiss viidi haiglasse.

Eesti kenneliidu büroo juhatajalt Jaak Siinmaa:

Rihmast

Koerte ja kasside pidamise eeskiri ütleb üheselt, et koer peab olema rihma otsas, välja arvatud siis, kui ta on aiaga piiratud alal. Ja vastavale koerale peab olema ka rihm, see ei saa olla nagu niit. Suurtel koertel nagu näiteks rotveilerid peab lausa kett olema. Kui sellel koeraomanikul polnud koerad rihma otsas, siis rikkus ta seadust. Nii lihtne see ongi.

Põllul jalutamisest

Ei tohi minna ilma rihmata, olgu see põld või park, mis iganes. Põllul võib olla jänes või kits, ega siis niisama ei tohi koeraga jahile minna. Põld ei ole kinnine territoorium, seal võib olla ka talumees, kes kartuleid korjab.

Suukorvist

Suukorv on eeskirjade järgi kohustuslik ühistranspordis või rahvarohketes kohtades. See on loogiline, isegi kui koer on sõbralik, ei oleks mina lapsevanemana õnnelik, kui koer kasvõi tõmbab lapsel üle näo keelega, mis äsja fekaalides oli. Koer võib minna ka midagi sööma, mida ta ei peaks sööma. Suukorv peaks olema ka siis, kui koer seda ei taha - tuleb treenida lihtsalt. Kui pole just tegu pekingi paleekoeraga.

Seitsme koeraga korraga jalutamisest

Olgu omanikul või sada koera, kui ta oskab nendega ringi käia. Aga selleks on konkreetsed nõuded, kui palju loomale ruumi on ette nähtud. Aga seitsme koeraga korraga jalutada - seda ei kujuta ma hästi ette. Kahe koeraga veel saab, aga mida rohkem, seda raskem. Ma usun, et peaks nendega ikka kordamööda käima. Üks tahab pissida, teine nuusutada, kolmas midagi muud... Ja häda tuleb ju ära koristada! Kuhu siis vahepeal need käed pannakse, kui häda kokku korjatakse? Sest ka loomapidamiseeeskirjades on öeldud, et peab ekskremendid ära koristama. Ma tean isegi - mul on koer - et kui ta on häda ära teinud, tahab ta kohe ära tormata, aga ma pean ta tagasi tõmbama, et koristada. Samal jala habet ajada ja autot roolida ei saa! Seitsme koeraga korraga ei saa jalutada, selleks peaks superinimene olema.

Kurjadest ja mittekurjadest koertest

Paljud ütlevad, et mul on hea koer, eriti ei hammusta. Mina poleks selle jutu peale küll eriti õnnelik. Mis see minu asi on, kas koer on kuri või mitte? Kui inimene peab koera, siis peab ta teiste inimeste ja reeglitega arvestama.

Seaduse järgmisest

Kui mõni inimene on seadusega pahuksis, teda ei huvita, mis ümberringi toimub, siis ... Paraku on selliseid inimesi, kes tahavad koerapidamisega alaväärsuskompleksi läbi elada,  koerte abil ennast tõsta: mul on nii palju koeri, peate mind kõik kartma. Aga seda konkreetset juhtumit ma selles osas kommenteerida ei oska, sest andmed on liiga lünklikud.

Kivi konstaablite kapsaaeda

Munitsipaalpolitseil peaks olema kaardistatud need koerapidajad, kes ei taha eriti seadusi järgida. Valdade konstaablid peaksid seda teadma, milleks nad siis üldse seal on? Tuleb ennetada, mitte pärast tagajärgi likvideerida. Alaealised, kes on pattu teinud, on meil ilusti teada ja ära nummerdatud, aga need, kes teenivad koertega elatist, peavad reegleid täitma, ja siin tuleb teostada järelvalvet.