„Sa oled vapustav!” ütlesin autorile. „Miks sa neid ei avalda?”


„Ma pole veel jõudnud. Olen narkomaan,” ütles ta vastuseks.


Tunnistan, see oli šokk. Mismoodi – narkomaan? Igati meeldiv ja andekas inimene ning korraga – narkomaan.


* * *

Jahmatus meenus mulle taas, kui tänase TerviseEkspressi tarbeks doktor Nelli Kalikovat intervjueerisin. See arst teab tervishoiu tabuteemadest – aidsist ja narkomaaniast – vist küll ligilähedaselt kõike ja igal tasandil, Brüsseli rahajagamisnõupidamistest seksteeninduspunktide ja narkopaikadeni. Mis doktor Kalikovale Eestis muret teeb ning milles ta võimalikke lahendusi näeb, saab lugeda tänasest lehest.


Seekordsetel psühholoogialehekülgedel jagab nõustaja Eda Mölder soovitusi, millal oleks aeg pöörduda sassis suhetega perenõustaja poole. Psühholoog Katri-Evelin Kalaus aga selgitab, milliste murede korral võiks kasu olla mõttemustrite ja käitumismallide muutmisest ja millist reaalset abi Eestis lahendusteks leida võib.


Toitumisküljel räägib lastearst Mai Maser vajalikest vitamiinidest ja mineraalidest, tehes seda seekord õige magusa näite varal: tema artiklist selgub, et mõõdukas koguses koore­jäätist on kasulik peaaegu igaühele. Kes on öelnud, et tervislik toit ei tohi isuäratavalt maitsev olla?


Millest veel räägime? Näiteks sellest, kui vahva on alustada aktiivsema liikumisega. Kepi­kõnnitreener Marti Soosaar tuletab meelde, et tervisekõnd sobib kõigile neile, kellele see emotsionaalselt vastuvõetav on. Ja – last, but not least – ärge unustage kallistada neid, kellest hoolite!


Lihtsad rõõmud, eks ole. Aga… kui hea on tunda lihtsat rõõmu!