Möödunud aastal kohtus petturitelt tema perekonnale kuulunud Toompea maja tagasi saanud Tiesenhausen esitas advokatuuri juhatusele ja aukohtule viis avaldust, millest ühe võttis ka tagasi. Daam leidis, et advokaat pressis temalt välja lepingusse kirjutatud kümneprotsendilise tulemustasu.

Tiesenhausen oli nõus loobuma kaebusest, kui advokaat loobub tulemustasu nõudest. Samas keeldus ta osalemast kõigil kolmel istungil ega esitanud ühtki kirjalikku tõendit.

Aukohus, kuhu kuulus lisaks kolmele advokaadile Tartu Ringkonnakohtu esimees Ago Kutsar, ei leidnud tõendeid, et Koch oleks kliendiga tulemustasu kokkuleppe sõlmimiseks teda kuidagi mõjutanud. “Tulemustasu sõlmimiseks näitas initsiatiivi eelkõige klient, mida kinnitavad kirjalikud kokkulepped ning kliendi käitumine asjaajamise käigus ja ka peale soovitud juriidilise tulemuse saavutamist,” ütleb aukohtu esimees vandeadvokaat Toomas Luhaäär

Koch ei välista nüüd pöördumist kohtusse, kui endine klient tema maine kahjustamise pärast ei vabanda.

Tiesenhausen tegi aga 11. aprillil juba mitmenda avalduse riigiprokuratuurile, viidates oma advokaadiga sõlmitud lepingute puhul tema pahatahtlikkusele.