Mart Laar: aitan paljusid ärimehi

Räägitakse, et avate Gruusias vajalikke uksi ärimees Toomas Toolile?
Gruusias on käinud mitmed ametlikud ja mitteametlikud Eesti ärimeeste delegatsioonid. Ma olen suhelnud paljude Eesti ärimeestega, üritanud neid vastavalt oma ametikohale aidata, viia kokku erinevate inimestega. Toomas Tooliga suhtlesin viimati pool aastat tagasi.
Investorite Gruusiasse toomine on osa minu tööst, aga edasi ajavad nad oma asju ise. Ja mul puudub igasugune info, kuidas Toomas Tooli või teiste ärimeeste ettevõtmised seal edenevad. See sõltub ikka neist endist.

Mis Toomas Tooli Gruusias huvitab?
Las Eesti ärimehed räägivad ise, millega nad tegelevad. Eestlased on Gruusias väga aktiivsed, aga ma ei ütleks, et see oleks nii tänu minule. Huviorbiidis on kõik, alates tootmisest, lõpetades kinnisvaraga. Natuke ka meedia.
Eesti ärimehed oleksid võinud Gruusias olla veelgi aktiivsemad, sest parim aeg investeerimiseks oli aasta tagasi. Kinnisvara hinnad on seal viimase pooleteise aastaga iga poole aasta järel kahekordistunud. Erastamine on lõpusirgel, enamik suurtööstusi on leidnud uue omaniku. Kuldsed investeerimise ajad on läbi, nüüd on vaja luua uusi ettevõtteid. Saada üle “Mehukatti faasist”.

Milliseid võimalusi võiks pakkuda ­Thbilisi vanalinn?
Tohutuid võimalusi. See on ilus, aga äärmiselt halvas olukorras. Aga ta ei ole muidugi enam väga odav. Paljuski on kinnisvara ülehinnatud, aga arvan, et hinnad tõusevad ka veel sellelt tasemelt.