Kohalolnutele meenus nn Tiesen­hauseni maja juhtum. Sügisel 1999 saabus notar Sirje ­Rõõmu juurde naine, kes mängis kuulsa baltisaksa aadliperekonna järeltulijat. Notar jäi võltsitud passi uskuma ja lasi maha müüa väärtusliku maja Toompeal. Tegelikul omanikul Brunhild-Dorothea Tiesen­hausenil kulus hoone tagasisaamiseks üle nelja aasta.

Nüüd kerkis jälle küsimus notaritöö kvaliteedist.

Ohvrite lihtsameelsus tuleb kelmidele alati kasuks. Seekord oli neil tegemist eriti naiivsete tegelastega.

Helina kukkus väikse lapsena peaga vastu diivani puitäärt. „Selle tulemusena tekkis mul ajukahjustus,“ rääkis ta politseiuurijale. „Kuid enne 2007. aastat ma ei teadnud, et mul on võimalus saada invaliidsuspensioni.“

„Füüsilist puuet tal ei ole, sest seda oleks näha. Arvan, et tal on vaimne puue 80 protsendi ulatuses,“ kõneles valla ­sotsiaaltöötaja. „Arvestades Helina vaimset puuet, siis ta on mõjutatav ja teda saab ära kasutada. Ta on heauskne, lihtsameelne. “

„Helina usaldab teisi inimesi,“ ütles ka tema elukaaslane, 53aastane Jüri T. Tedagi polnud raske lõksu meelitada: mees armastas napsu võtta ja kelmid tõid talle kärakat.

Kevadel 2014 ujusid nende külje alla mehed, keda Helina ja Jüri pidasid usaldusväärseteks. Helina uskus, et uued tuttavad aitavad teda. Tal polnud õrna aimugi, et ajas asju tegelastega, kes pidid kümme protsenti tulust tasuma nn kuritegelikku ühiskassasse.