1. KÕIKE SUUTEV VENE NAINE

Kõige laiemalt levinud müüt vene naisest: ta suudab kõike. Täidab viisaastaku plaani kolme aastaga, saab kangelasemaks, õhtuti aga istub vaikselt nurgas ja koob sukka. Kuid mis peamine - kogu oma suurele hõivatusele vaatamata jätkub tal aega ka sotsiaalsete probleemide jaoks.

 

Natalja Barkova

Anna Levandi

Irina Embrich (TABELIS)

 

2. NAINE KUI ÜLLATUSMUNA

Ilmselt ei oska ta ajuti isegi selgitada, miks kõik tema asjad elus just niimoodi kujunevad. Maitsekas riietus (Gucci/Armani/Dolce&Gabbana), korralikult teritatud küüned, luigekaela ümber ehe, mille salajane tähendus on teada üksnes talle. Rabab innuga armastatud tööd, kuid selle eest ei maksta talle nii palju, nagu võiks järeldada tema välimusest. Ning ümbritsevate inimeste jaoks on üldse suur mõistatus, kust on pärit tema raha, kellega ta kohtub, millest mõtleb. (P.S Kui tekivad probleemid, tavatseb ta vastata ütlusega filmist "Briljantkäsi": "Mina ei ole süüdi! Ta ise tuli minu juurde.")

 

Oksana Kostina

Beatrice

Anna-Maria Galojan

 

3. OMA MEHE NAINE (vt ka RIKKA MEHE AKSESSUAAR)

 

Selle naise sõnavaras puudub sõna "feminism". Tema õnn on tema mehe õnn.

 

 

Nadežda Levada

Iirina Ossinovskaja

4. NN TAVALINE VENE NAINE

Kui ta läheb mehele, palub ta ennast kohalike traditsioonide vaimus viia Russalka juurde. Pärast Russalkat muutub tema elu sageli ühetooniliseks: ta kiidab/sõimab meest, kontrollib laste koolitükke, lõigub Olivier' salatit, vaatab oma lemmikseepi. Ning sellest rutiinist koosnebki tema "tavaline naiselik õnn".

 

Alina Karmazina (TABELIS)

5. INTEGREERUNUD VENE NAINE

Läheb kõneldes sujuvalt vene keelelt üle eesti keelele. Täpselt sama kergelt eemaldub ühtedest traditsioonidest ja võtab omaks teised. Eesti praeguses ühiskonnas sageli edukas.

 

Olga Sõtnik

Olga Makina

Tatjana Mihhailova

Inna Roos