Värskeid kogemusi pronksmeeste eemaldamiseks võiks omandada Demre linnas Türgis. See Antalia provintsis asuv linn on kristlikule maailmale rohkem tuntud oma ajaloolise nimega Myra ja kuulus on ta selle poolest, et just siin pidas kunagi piiskopiametit
Püha Nicolaus
. Linna peaväljaku ääres on tänaseni olemas tema kiriku varemed.

Osavõtlikkuse ja andide jagamise poolest kuulsaks saanud mehest rääkivad legendid on hiljem aluse pannud lahke käega Santa Clausi - jõuluvana muinasjutule, mis toob üle kogu maailma kaupmeestele sisse tohutuid summasid.

Demres ei ole Santa Claus mõistetavatel põhjustel kaua olnud nii populaarne kui laias maailmas, aga siiski juba 1981. aastal püstitati tema auks linna keskväljakule esimene pronkskuju. See lapsi paitava tuttmütsiga habemiku kuju seisis omal kohal ligi 20 aastat, kuid siis sekkusid venelased. Ilmselt oli vaja midagi soliidsemat ja väärikamat.

Moskva linnapea Juri Lužkov võttis kätte ja kinkis aastal 2000 Demre linnale uue pronkskuju, mille autor on Georgi Pototski. Kuju koosnes kahest osast: jalamil paiknevast helesinisest maakerast ja selle kohal kõrguvast korrektselt õigeusu kiriku kaanoneid järgivast pühakukujust. Tundub, et puhtast viisakusest paigutatigi uus kuju eelmise asemele. Pikka püsi tal seal siiski ei olnud, sest juba viis aastat hiljem otsustasid linnavõimud kohalikke usklikke solvava kristliku pühaku pronksmonumendi peaväljakult eemaldada.

Asemele paigutati uuesti Santa Clausi kuju, aga seekord mitte pronksist, vaid hoopis plastmassist. Venelaste jõuliste protestide survel toodi Püha Nikolai platsile siiski tagasi, kuid paigutati veidi tagasihoidlikumalt - asjakohasesse kohta. Ilma maakerata ja otse kirikuvaremete nurka.