Elatise teenimise nimel liitus Dede isegi kohaliku ebardite tsirkusega, kus inimesed tema nägemise eest raha maksavad. Kohalike arstide sõnul on õnnetu mehe haigus ravimatu.

Üks Ameerika Ühendriikide nahaarst väidab aga vastupidist, kirjutab Daily Telegraph. Marylandi Ülikooli doktori Anthony Gaspari avaldas pärast Dede veretestide analüüsimist, et viimase seisundi on põhjustanud papilloomiviirus (HPV), mis nakatunule soolatüükaid tekitab. Dede puhul süvendab probleemi aga haruldane geneetiline häire, mis takistab tema immuunsussüsteemi soolatüügaste kasvu ohjeldamisel. Bakteritega võitlevate valgete vereliblede arvukus on Dede organismis sedavõrd väike, et Gaspari kahtlustas tal ka aidsi.

Gaspari usub, et Dede olukorda saab parandada sünteetilise A-vitamiiniga, mis peaks tõkestama soolatüügaste tekkimist äärmuslike HPV juhtumite puhul. Gaspari annab endale aru, et Dede keha täiesti endiseks muuta pole enam võimalik, küll aga peaksid tüükad nii palju järele andma, et mees oleks taas töökõlbulik ja saaks elada normaalset elu.