Prokurör Kadri Väling puksis Kaasiku eemale lihtsa nipiga, kutsudes mehe ülekuulamisele. Kui advokaat on kriminaalasjas tunnistajana üle kuulatud, ei saa ta tavaliselt samas asjas enam kaitsjana töötada. Parbus võttiski uue advokaadi.

Juunis 2009 rääkis Kaasik ülekuulamisel kaitsepolitseis, et ta tegeleb OÜ Alfa Property esindajana hipodroomi maa-ala detailplaneeringuga. “Koordineerin lepingupartnerite tööd, lahendan ettetulevaid probleeme, pean inimestega erinevaid läbirääkimisi,” selgitas Kaasik ja lisas, et “olen suhelnud linnaametnikega ka väljaspool koosolekuid”. Neist esimesena nimetas ta linnaplaneerimisameti juhatajat Toomas Õispuud.

Selle avaldusega kinnitas Kaasik sisuliselt politseinikele, millisel suunal tasub neil edasi tegutseda.

Möödus kaks aastat ning tänavu juunis tuli uudis, et Kaasik jäi vahele pistise andmisega. Nimelt laenas Kaasik 10 000 eurot Õispuule ajal, mil käis hipodroomi ala detailplaneeringu menetlemine. Selline laen loetakse pistiseks. Kaasik tunnistas patu kohe üles, öeldes Postimehele: “Tegin ühe väga rumala vea.”

Ekspressi allikas nimetas sellist kokkulepet aga kummaliseks: “Kui see oli lihtne rumal eksimus, miks siis Kaasik ei võidelnud enda eest, vaid tõstis kohe käed püsti?” Kohus peaks kinnitama Kaasiku ja prokuratuuri vahelise kokkuleppe järgmisel kuul. Staaradvokaadi karjäär saab sellega ootamatu lõpu.