„Ehitasime seda koos skulptor Art Allmägiga kaks nädalat. Kogu protsess toimus ajal, mil muuseum oli külastajatele avatud ja nad said seda ehitust jälgida – kuidas amööbist kasvas monstrum,“ räägib Karlson ise.

„Drama is in Your Head“ (eesti keeles „Draama on sinu peas“) on Karlsoni näituste seeria, mille esimene osa leidis aset 2011. aastal Tallinnas Stalkeri festivali raames ja hiljem Berliinis. Karlsoni Draama-näitused on toimunud ka Tallinnas Hobusepea galeriis, Linnagaleriis ja Temnikova & Kasela galeriis. Leipzigis loodud dinosauruse puhul on tegemist aastate eest kaotsi läinud installatsiooni remake’iga, aga palju suuremal kujul.

„Samal ajal minu installatsiooniga avatakse muuseumis Kreeka kunstniku Blind Adami ja Leipzigi kohaliku kunstniku Sighard Gille installatsioonid. Igaüks meist sai ühe ruumi ja nii ongi täna siin majas kolme erineva installatsiooni avamine. Mina, pime mees ja 70. eluaastates vanahärra,“ kirjeldab Karlson.
Edith Karlson "Drama is in Your Head V"

Oma dinosaurusest rääkides mainib skulptor märksõnu nagu „obsessiivsus“, „pealiskaudsus“ ja „egoism“. „Ma olen kuulnud, et mu teos on inimesed ärevile ajanud ja ehitamise ajal olen ka näinud, et ega ta külmaks kedagi ei jäta. Isegi Blind Adam ütles, et see näeb väga ilus ja amazing välja. Ise ma hinnangut ei oska anda, kuna olen päris väsinud, aga kui pime mees ütleb, et on okei, siis ma usun teda.“

Näitus avatakse täna kell 18 Leipzigis ja jääb Museum der Bildenden Künste’s avatuks 19. augustini 2018. Praegu on õhus ka võimalus, et Karlsoni dinosaurus jääbki Saksamaale ja temast saab avaliku ruumi skulptuur.