Ööpäev hiljem oli talle rõõmustavamaid sõnumeid — kõigest ühe ööpäevaga oli MTÜ Ravikanep korraldatud korjanduse abil kogutud 1041 eurot ja 76 senti, et pensionärid trahvi valutumalt ära maksta saaks. Raha oli andnud 49 annetanut.

"Kui usud, et selline karistus on ebaõiglane, toeta võimalusel rahaliselt — tasume koos nende menetluskulud (kokku 1680 eurot). Annetajatel palume teha ülekanne MTÜ Ravikanep arveldusarvele Swedbank’is EE892200221057621978 ja märkida ülekande selgitusse “Annetus vanaemale”," kutsub MTÜ Ravikanep Facebookis üles. "Annetaja isikuandmeid ei jaga ühing ilma annetaja enda soovita mitte kellegagi. Anname oma kodulehel ja Facebooki-lehel kohe teada, kui vajalik summa on koos."

Ravikanepi teemalise info kogumise ja levitamise ning patsientide eestkostega tegeleva MTÜ Ravikanep asutajateks on kanepivaldkonna pikaajaline aktivist Mart Kalvet ning kodanikuühiskonna aktivist Elver Loho, kelle töö MTÜ Eesti Interneti Kogukonna vedamisel pälvis aasta vabaühenduse 2012 tiitli. Mart Kalvet

"Antud juhtum on ju üks sadadest," kommenteeris MTÜ Ravikanep juhatuse liige Mart Kalvet karistuse saanud vanapaari kaasust. "Vähem "vanaemalikke" kodanikke, kes on kanepit ravi või lõõgastumise tarbeks ise kasvatanud ja valvsa kodaniku kaebuse alusel käima lükatud halastamatu karistusõigusliku masinavärgi hammasrataste vahel praegu kannatavad, ei aita keegi. Samas rõhutavad politseinikud, et diilerilt või sõbralt ostes toetatakse kuritegevust ja terrorismi. Ometi on tarvitamine ja väheses koguses omamine haldusõigusrikkumised, kasvatamine aga kriminaalkuritegu. Miks peavad kanepipruukijad, kes on otsustanud musta turgu mitte nuumata, kandma rängemaid karistusi kui vähem vastutustundlikud kodanikud? Sõda kanepi vastu on sõda ka patsientide vastu ja normaalne riik ei peaks sellega tegelema. Ja mõistlikke lahendusi leidub ka väljaspool kommertslikku legaliseerimist nagu mõnel pool USA-s."

Kalvet soovitas kaaskodanikel ka üksteise peale vähem kaevata. "Kui kasvataja korterist õhkuv hõng häirib, mine ja räägi temaga kõigepealt. Kanepikasvatajad ei ole reeglina äkilise loomuga," soovitas ta.