Abielu Läti moodi on raske töö, armastusega pole sellel pistmist. Abielu on ränk ja keeruline, kus tuleb osavalt manööverdada läbi mitmete karide. Näiteks soovitab Läti abielujuhend kodus suuri pidusid mitte pidada ja eelistada koosviibimisi sugulaste ringis. Mees võiks minna vaatama poksi või võrkpalli, kui naine kodus raamatut loeb. Tugeva abielu saladus on korras finantsid. Lätlased soovitavad, et kui lähete poodi lihtsat ja praktilist jalgratast ostma, siis hoiduge müügimeeste libekeelsusest, et te poest ei väljuks kalli ja sportliku mägirattaga. Samuti antakse nõu, milliseid aktsiaid osta, kuidas pangaga suhelda, mismoodi lepinguid sõlmida.

Lätlased soovitavad, et kui lähete poodi lihtsat ja praktilist jalgratast ostma, siis hoiduge müügimeeste libekeelsusest, et te poest ei väljuks kalli ja sportliku mägirattaga.
Abielluda soovijad peavad mõistma ka meeste ja naiste psühholoogilisi erinevusi. Naised juhivad autot aeglaselt ja ettevaatlikult, mehed aga kihutavad ringi tippkiirusel. Naiste psühholoogia on seotud naiste anatoomiaga, sest „tüdrukutel ei ole midagi jalge vahel, mida näha ja katsuda …tüdruk peab usaldama oma ema, et tal ikkagi on midagi jalge vahel…Lapsed mõtlevad vahel, et tüdrukud on poisid, kellel on midagi puudu.“

Läti rahvusringhääling tsiteerib mõnuga ametliku abielujuhendi psühholoogilisi avastusi: „Seepärast (et neil midagi jalge vahel pole) otsivad naised tihti sügavamat mõtet ja analüüsivad motiive. Naised väljendavad oma soove ja emotsioone umbmääraselt ja kaudselt, selle asemel, et otse öelda.“ Mehed, ilmselt siis seetõttu, et neil on midagi jalge vahel, on jälle tulemustele orienteeritud, vaatavad maailma otse."

Juhend lõpetab õpelikult: “Inimesed, kes on otsustanud abielluda, peaksid korraks peatuma ja järele mõtlema. Kaaluma oma seaduslikke kohtusi, enne kui teatavad, et on abieluks valmis.“ Niisiis, Toomas ja Ieva, mõelge hoolikalt järele!