"Ühe asja olen endale selgeks teinud," ütles Vjatšeslav Leedo septembri alguses LP'le. "Ma ei maksa kellelegi mingit raha, ja ma olen alati arvanud, et hea töö räägib enda eest."

Nädal aega varem ütles ta pea sõna-sõnalt sama ajalehele Postimees: “Ma ei maksa ühelegi parteile midagi. Oma professionaalsust peame näitama tööga, mitte poliitikasse viidud rahaga." Ja lisas: “Olen välja teinud, nendega suhelnud, pidu pidanud, kuid maksnud ma pole.” Head suhtekorraldajad, kes suudavad panna Leedo-taolise mehe niivõrd täpselt samu jutupunkte mööda kõndima!

Ometi selgub just sel nädalal registrist pankroti tõttu kustutatud sihtasutuse Jüri Vilmsi Sihtkapital toimikust, et Leedo maksis küll poliitikutele. Jüri Vilmsi Sihtkapital andis välja Keskerakonna ajalehti Kesknädal ja Vesti Dnja, ja sinna kanaliseeriti "reklaami ostmise" nime all ka ettevõtete raha. Kuna Elmar Sepa ja Ivo Parbuse kohtuasjas jäi korruptsioonis süüdi ka sihtasutus, määrati sihtasutusele 200 000 eurone trahv, mis selle ka pankrotti viis.

Kõige enam oli Kesknädalat kirjastavasse sihtasutusse raha pannud aga just Vjatšeslav Leedo firma Saare Finants AS, kellel jäi tagasi saamata ca 224 000 euro eest laenu. Ligi 120 000 eurot oli sihtasutusse paigutanud Urmas Sõõrumaaga seotud ettevõtted, nii "reklaami ostmiseks ajalehes" kui ka laenuna. Teised, kellel jäidki nüüd vajalikud reklaamid ilmumata ja laenud tagastamata, olid Tallinna Farmaatsiatehas ja Tallinna Äripanga seltskond.

Ekspressis juba nii ei juhtuks, et maksad raha ja reklaam jääb ilmumata. Tulge meie boksi!