Lennundushinnangute andmisele spetsialiseerunud Skytrax kuulutas hetkel maailma ainsaks, viletsat teenindus- ja turvalisuskultuuri esindavaks ühetärnifimaks Põhja-Koreale kuuluva lennuliini Air Koryo. Air Koryo lendab vananenud (1990 ja varem ehitatud) Tupolevidega TU-204 kaheteistkümnesse sihtkohta kuues riigis ja paigutati Prantsusmaa poolt ammugi musta nimekirja, mis muutis Air Koryole (teoreetiliselt) võimatuks Euroopa Liidu taevas opereerimise.
Ka madala reputatsiooniga Ryanair ei skoorinud palju paremini, saades reisimiskvaliteedi koha pealt kirja vaid kaks tähekest viiest võimalikust. Ryanair vurab taeva all ringi üksjagu uuemate lennukitega ja tal pole kirjas ühtegi õnnetult lõppenud lendu.

Suve lõbus lõpp ja sügise ilus algus Tšehhi moodi

Normaalne Tšehhi jook on enamiku arvates õlu ja kesvamärja küsimuses on tšehhid maailmakuulsad. Aga september on Böömimaal tegelikult paljudele teadmata veinikuu ja tuleb mitme suure festivaliga, eriti Moraavia regioonis, kus on viinamarjaistandusi sadades. Lisaks veinile pakutakse arvututel sügislaatadel kohalikke maiustusi ja rikast kulinaariat ning ampse, mis on kokaraamatute kinnitusel muu maailma poolt alahinnatud. Peokalendri tähthetkedeks on Pálava Veinifest Mikulovis (11.–13. september), Znojmos toimuv ajaloo- ja kultuurifestival (11.–12. september) ja Valtices asetleidev Lossipidu ja kohaliku (valge) veini degusteerimine 5.9., 18.–19.9, 26.9 ning 2.–3.10.

Big Beni kruvid logisevad kergelt

Maailma kuulsaim kell, Londoni Big Ben on tibake ees. Juba paar nädalat lööb ta valet aega, kuus sekundit varem kui peaks. Suure Beni täpsust kontrollitakse kolm korda nädalas ja kellameistrid on kerges paanikas – 156aastane, alati kindel ärataja paistab rikkis olevat. Kella parandus ja renoveerimine maksab umbkaudu 7 miljonit naela ja võib võtta aastaid, sest tegemist on ajalooliselt unikaalse aparaadiga.

Hotellid Euroopa Lõunaosas on kallinenud

Hotelliekspert ja broneerimismasin Trivago nendib, et Vahemere maade hotellide hinnaindeksid on sel suvel kõrgemad kui varem. Isegi paljukannatanud Kreekas oli sel suvel ööpäev hotellitoas 9 kuni 22 protsenti kallim kui mullu. Ainuke mahajääja hooajal hinnas paistab olevat Küpros. Hinnarallit juhib Malta, kus tuleb magamise eest anda ära keskmiselt 135–165 eurot, mis on suht suur hüpe eelmise aasta näitajatega võrreldes. Kreeka saarte indeks 2014 oli keskmiselt 131 eurot, praegu aga 177 eurot nupp.