(allikas: news.au.com)

Sõnakuse all kannatav reisija võeti vahi alla

Torontost Panamasse suundunud Sunwing Airlinesi lennuk pöördus tagasi Torontosse, kui 25aastane kallite sigaretihindade pärast erutunud reisija stjuardessile teatas, kuidas ta Kanadat vihkab ja Kanadat "pommitada sooviks". Reisilennukit saatsid tagasi Kanada õhuruumi kaks USA F-16 hävitajat ning lennuväljal tormasid lennukisse sisse "Pead alla, käed üles!" röökivad hambuni relvastatud eriüksuslased, kes 25aastase (ja tema isa sõnul pikalt vaimuhaiguse all kannatanud) Ali Shah' vahi alla võtsid.

Vapustatud reisijatele polnud määratud siiski ka järgmisel katsel Panamasse jõuda - kuna ühel lennukisviibijal hakkas paha, pidi lennuk tegema veel ühe plaanivälise vahemaandumise Montego Bays.

Itaalia muuseumid ka eakatele tasuliseks

Pensionäridele seni tasuta olnud Itaalia muuseumid, kunstigaleriid ja ajaloolised vaatamisväärsused muutuvad tasulisteks, kirjutab The Daily Telegraph. Tegemist on Itaalia uue kultuuriministri Dario Franceschini otsusega, kes ajendus statistikast, et 26 protsenti muuseumikülastajatest on vanemad kui 65. Noortele (alla 18 aasta vanustele) on sissepääs kultuuritemplitesse siiski endiselt vaba ning iga kuu esimesel pühapäeval on iga muuseumikülastus tavapäraselt tasuta nii vanadele kui ka noortele.

Saksa piloodid Iisraeli lennata ei ihka

Saksamaa lendurite ametühing Vereinigung Cockpit reageeris vihaselt Lufthansa ja airBerlini ühisotsusele taas alustada vahepeal katkestatud regulaarreise Iisraeli, Tel Avivi Ben Gurioni lennujaama. Ametühingu esimees Jörg Handwergi arvates on lennuliiklus Frankfurdi ja Iisraeli vahel taas avatud pigem poliitilistel ja majanduslikel ajenditel, mitte aga arvestades lennuohutust ja reisijateveo turvalisust. Lennud Saksamaalt, mujalt Euroopast ja Ameerikast teatavasti katkestati seoses läinud nädalal lennuvälja lähistel aset leidnud raketiplahvatustega.

CSA pakub tasuta suvenapsi

Peotujus Tšehhi lennufirma CSA pakub sel suvel kõigil oma lendudel täiskasvanutele tasuta pitsikese kuulsat Becherovka-nastoikat või Jamesoni viskit. Alaealistele on lendudel saadaval pakk Oreo küpsiseid ning pileteid Praha veeparki Aqua Palace.