Kuigi süda tunneb nii, siis mõistus ikka veel mäletab, et Norwegiani (DY) pilet oli odav (edasi-tagasi pileti hind 2692 SEKi ehk 299 EURi) ja süüa reisil ei saanud. Sellega muidugi odavlennufirma tunnused õnneks või kahjuks lõppevad.

Näiteks see, et lennukipiletil nime muutmine maksab 50 eurot ja lennukuupäeva muutmine põhimõtteliselt hinnavahe uue reisikuupäeva järgi, seda ei saa kindlasti ei Easyjeti ega Ryanairi käest. Küll aga märksa suurema summa eest teistelt, n-ö kvaliteetsetelt lennufirmadelt.

Segadus jätkub lennukis – tohutut luksust küll silma ei torka, aga lennuk on nii puhas ja uus, et nii läikiva lennukiga olen ma ainult Indias lennanud. Küll aga olid istmevahed täitsa mõistliku suurusega – keskmist kasvu Eestlane mahtus vabalt tšillima.

Norwegian Airlinesi üks müügiargumente on see, et lennukis saab wifit kasutada. Minu õnneks just sellel lennul, millega mina lendasin, seda ennekuulmatut rahurikkujat ainukeses internetivabas paigas maailmas ei võimaldatud ja seega sain rahulikult filmide vaatamisele keskenduda. Filmivalik muide oli suurepärane.

Üllatuseks oli kogu lennukimeeskond Taist, mitte Norrast. Tailased sobisid selle töö peale väga hästi, kui välja arvata mõnedele Aasia kultuuridele omane käitumine, kus kliendile kunagi ei ei öelda. See võib päris tüütu olla, kui sa oled küsinud maandumisdokumentide täitmiseks pliiatsit ja seda pliiatsit sulle hoolimata aktiivsest noogutamisest ei tooda.

Klienditeenindus väljaspool lennukit jättis väga hea mulje. Stockholmi lennujaama töötaja oli sõbralik ja kannatlik ja USA klienditoele vastaja kõige parem klienditoele vastaja, keda ma ses riigis kohtasin.

Reisi lõpuks võib öelda, et Norwegian teeb lennunduses seda, mida teised uue põlvkonna ettevõtted on teinud teistes tööstustes – ta teenib raha tänu oma teenuse headusele, mitte kliendi kottimisele. On mitmeid asju, mille jaoks just praegu on parim aeg, ja Norwegian Airline’iga lendamine on üks nendest. Peaasi, et võilevad saaks kaasa pakitud!


Marsruut: Stockholm – New York, JFK

Aeg: sügis 2013

Hinne: 5