MARI KALKUN & RUNORUN. Reede õhtul esines Mari oma rahvusvahelise bändiga muuseumi hoovis, pühapäeval kell 18 saab neid kuulda Pärimusmuusika aida saalis. Runorun jääb pigem folgi intiimsemasse ja lüürilisemasse poolde - ja on võrratu nagu ikka.

SILVER SEPP. Möödunud aastal mängis Silver koos Annika Mändmaaga Lennukitehases põnevat ja leidlikku etendust "Folgimäng", mis kubises ootamatutest instrumentidest ja ideedest. Laupäeval kell 16 annab ta Kaevumäel esmakordselt üksi kontserdi.

WARSAW VILLAGE BAND. Laupäevaõhtune kultrahoovi pidu on ikka üks folgi kõrghetki. Sel korral Varssavi külabändiga, mis tõotab kõlada metsikult ja hoogsalt.

VALIKUD. Kui mitu kontserti on ühel ajal (ja folgil on alati nii), siis tulebki püüda korraga mitmes kohas olla. Kas pöörane ameerika viiulivirtuoos Casey Driessen või Minu isa oli ausus ise? No kuidas siin valida? Üht tahaks siiski eraldi südamele panna: laupäeval kell 18, kui Curly Strings Kirsimäel teise juuni tulemuste ülevaatust teeb, möllab muuseumi hoovis Puuluup. See hiiu kannelde duo on tõenäoliselt sõgedamaid elamusi, mida tänavuselt folgilt saada võib.
Casey Driessenit, muide, näeb veel ka pühapäeval kell 14 Viljandi muuseumi hoovis.

ÜLLATUSED. Viljandi folk võib pealtnäha olla igal aastal ühesugune, aga lähemalt uurides on alati midagi enneolematut. Seekord näiteks tajutuba (pühapäeval kell 14 Lennukitehases), millesse siseneja peab jalanõud ja silmanägemise ukse taha jätma, et muid meeli tõhusamalt proovile panna.

ÖÖ. Ärge minge varakult magama! Öine Viljandi on pööraselt põnev. Kui peatänavailt pisutki kõrvale keerata, võib kujutleda end kord Itaaliasse, kord Rio faveladesse. Inimesed ilmuvad valguslaikudesse ja kaovad siis sama ootamatult. Kohalikud kassid peavad järve ääres edutult pardijahti. See pole ainult sääskede ja siilide öö, nagu laulavad Naised köögis. Sääski oli näiteks eile öösel üks, siile veelgi vähem.

VABADUS. Ärge nõuandeid liialt tõsiselt võtke. Selleaastase festivali teema on "vabadus". See ongi kõige tähtsam.