"Eelarve laekumine on üle ootuste hea."
1. veebruar, usutluses Eesti Raadiole

"Kui see on kriis ja krahh, et siis ainult sellises kriisis ja krahhis ma tahaksingi elada."
7. veebruar, valitsuse pressikonverentsil

"Ma olen kinnitanud ja kinnitan ka nüüd - defitsiidis eelarvet minu valitsus vastu ei võta."
22. veebruar, kõne Tartus Eesti riigi 90 aasta juubeli tähistamisel

"Minu käest küsitakse, kas ma kavatsen osaleda Pekingi olümpiamängude avatseremoonial, ja ma vastan ühemõtteliselt ja ausalt - ei, ei ole kunagi kavatsenud. Aga sellest ei maksa mingisugust boikotti välja lugeda. Kui keegi küsib, kas ma kavatsen minna Marsile, siis vastus on täpselt sama aus ja lühikene - ei, ei ole kunagi kavatsenud. Küll aga olen ma kavatsenud osa võtta Pekingi olümpiamängudest pealtvaatajana."
20. märts, valitsuse pressikonverentsil

"Ülearuseks optimismiks põhjust pole."
28. märts, Vikerraadios riigi tulude kohta

"Kui inimesed arvavad, et me peame tegema iga kuu ühe lisaeelarve, siis põhimõtteliselt võib ka nii, aga ega see erilisest tõsiselt võetavusest ei kõnele."
10. aprill, valitsuse pressikonverentsil

"Avalikul sektoril ei ole võimalik asuda nende eraisikutest korteriostjate asemele, kes nüüd enam panka ei lähe ja laenu ei võta. Selge see, et ehitussektor peab pisut koomale tõmbuma, sest kinnisvarabuum ei saa kesta igavesti."
17. aprill, valitsuse pressikonverentsil

"On ka teisi õllesid, mis maitsevad nagu õlu, kuid ometigi pole seda."
22. aprill, Briti-Eesti kaubanduskoja seminaril A Le Coqi õlut kiitmas

"Ma lugesin ka lehest, et räägitakse mingisugusest piinarikkast kulude kokkutõmbamisest. Piinarikkusest mina ei oskaks praegu küll kuidagi kõneleda. Minu meelest palgad kasvavad Eestis endiselt päris uljalt."
22. mai, valitsuse pressikonverentsil

"Ajakirjandus on kindlasti lammastele ja lehmadele liiga teinud. Metaani ei eraldu mitte sealt tagantpoolt üldjuhul lammastel, vaid suu kaudu ja seetõttu kogu seda lugu peerumaksulooks nimetada on liialdus. Üldjuhul lehmad on viisakamad, kui ajakirjandus on arvanud."
29. mai, valitsuse pressikonverentsil

"Valitsus muutis Tartu Lennukolledži nime Eesti Lennuakadeemiaks. Tõtt-öelda, ega ma päris hästi aru ei saanud, miks kolledžinimi oli halb, akadeemia nimi parem. Mõlemad on võõrad sõnad, aga kolledžis suisa võõras täht sees, no see saigi määravaks. Aga edu neile igal juhul!"
26. juuni, valitsuse pressikonverentsil

"Me ei toetanud ka Roheliste ideed kriminaliseerida 50 liitri prügi ebaseaduslikult metsa alla poetamist. Vange me saaksime siis ilmselt väga palju, nii et tuleks vanglaid veel mitu-mitu juurde ehitada. Aga vaevalt, et me sellega probleemi likvideeriksime."
17. juuli, valitsuse pressikonverentsil

"Minu poolt on aktsepteeritav riigieelarvega defitsiiti minemine siis, kui ohtu satub euroliidu raha kasutamine."
25. juuli, usutlus Postimehele

"Narr on rääkida kriisist siis, kui ühiskonnas on praktiliselt täistööhõive."
25. juuli usutlus Postimehele

"Ma põhimõtteliselt ei ole ka nõus nendega, kes ütlevad, et meie kohalikud omavalitsused on liiga väikesed. [-] Ma olen Saksamaal Põhjamere ühest saarest mööda sõitnud, kus oli kohalik omavalitsus vaid kahe elanikuga, nii et meil nii pisikesi ei ole, nagu Saksamaa endale saab lubada."
31. juuli, valitsuse pressikonverentsil

"Ma vahetasin oma väimehega ära telefoni, sain vastu Samsungi. Mul ei ole taskus praegu, hakkab siin viimati helisema ja siis kõik mõtlevad, et ma nüüd kekutan, et mul on mobiiltelefon. "
7. august, valitsuse pressikonverentsil

"Nüüd siis peaks olema lõpuni ära vaieldud see, kas hobune on lemmikloom või põllumajandusloom. Hobune Eestis on alati olnud üks tubli tööloom, aga raske on nüüd ratsahobust päris põllumajandusloomaks pidada, kuid Euroopa Liidu õigusaktidest tuleb nii välja, et hobune on põllumajandusloom."
28. august, valitsuse pressikonverentsil

"Mina selle prognoosi eest küll ei ole nõus andma ei veretilku ega oma sente."
28. august, valitsuse pressikonverentsil rahandusministeeriumi majandusprognoosi kohta

"Ma kuulen seda, kuidas kõikvõimalikes naistelistides juba arutatakse seda, kuidas oleks võimalik sünnitust varem esile kutsuda, et ikkagi vanemahüvitisest veel osa saada. See paanika on täiesti asjatu. Vanemahüvitis sellisel kujul, nagu ta seaduses on sätestatud, kehtib järgmisel ja kõikidel tulevastel aastatel."
18. september, valitsuse pressikonverentsil

"Kui nüüd hakata analüüsima seda, et kas ma olen teiselt planeedilt või sellelt planeedilt, siis tuleks mingisuguseid pidepunkte otsida. Kui ma mõtlen näiteks Steven Spielbergi filmile "E.T.", siis mulle meenub sellest filmist, et inimese ja tulnuka vahel võib olla väga südamlik suhe. Kui ma nüüd mõtlen oma suhtele abikaasa ja lastega, siis ma näen sedasama südamlikkust. Selles suhtes see suhe ei väida väga kindlalt seda, et minu näol ei või olla tegemist tulnukaga.
Kui nüüd vaadata füüsilist keha, siis mulle tundub, et ma sarnanen väga inimesega. Kui pidada mind UFOks, siis UFO definitsiooni järgi peaksin olema tundmatu lendav objekt. Minu puhul on see lennufaas aeg-ajalt olemas, ma lendan lennukis. Aga küsimus tundmatusest on jälle lahenduseta. Maailma mastaabis ma väga tuntud ei ole, aga Eestis mind üldiselt tuntakse."
2. oktoober, valitsuse pressikonverentsil

"Eestit ei ole võimalik võrrelda näiteks Islandiga. Island läks oma pangandusega maailma vallutama, Eesti pangad finantsilises mõttes vallutati."
9. oktoober, valitsuse pressikonverentsil

"Tiit Vähile ma soovitaksin eelkõige tegelda oma sadamate asjadega. Saagu oma muredest jagu, ärgu pidagu peaministrit nii võimsaks inimeseks, kelle iga sõna võib tema äri tuksi keerata. Aga just nii on ta sõnastanud oma ebaedu. Tema järgi Ansip on öelnud, et "transiiti pole meile vaja" ja näe, läkski kohe tema äri aia taha. "
16. oktoober, valitsuse pressikonverentsil

"Ei ole võimalik riigil anda või valitsusel anda garantiid nähtusele, mida Eestis ei eksisteeri - Eestis ei eksisteeri pankadevahelist laenuturgu."
16. oktoober, valitsuse pressikonverentsil

"Palga vähendamine tähendab seda, et teatud Riigikogu liikmed ei suuda enam oma peret ülal pidada sellest palgast, mis on vähendatud, ja on sunnitud Riigikogust lahkuma."
20. november, valitsuse pressikonverentsil Riigikogu liikmete palkade muutmise kohta

"Ma usun, et Eestis asutused ja sealhulgas ka valitsusasutused oskavad ise otsustada, kas saata kellelegi postkaarte või mitte saata postkaarte. Sellel asjal ei saa olla füüsilist mõju finantsstabiilsusele riigis."
27. november, valitsuse pressikonverentsil

"Kõik inimesed teavad, et Eesti riik on kriisis olnud juba väga pikka aega, isegi siis, kui ta veel kriisis olnud ei ole, on ta kriisis olnud avaliku arvamuse meelest."
27. november, valitsuse pressikonverentsil