§ 2. Reformierakonna seisukohta väljendavad peaminister ja teised Reformierakonda kuuluvad Vabariigi Valitsuse ministrid

§ 3. Ülejäänud Reformierakonna liikmed võivad Eesti elu küsimustes võtta sõna ulatuses, mis kattub Reformierakonna ministrite varasemate seisukohtadega.

§ 4. Teised erakonnad peavad alluma Reformierakonna poliitika pealiinile.

§ 5. Erakondade seadusliku rahastamise reeglid paneb paika Erakonnaseadus.

§ 6. Reformierakonnal on lubatud end rahastada ka ebaseaduslikult.

§ 7. Teised erakonnad võivad end ebaseaduslikult rahastada Reformierakonna juhatuse kirjalikul loal ja Reformierakonna juhatuse määratud tingimustel ja mahus.

§ 8. Reformierakonnal on õigus omal soovil määrata oma esindajad enda äravalitud riiklikele ametikohtadele.

§ 9. Reformierakonna liikmetele võib esitada kuriteokahtlustust vaid Reformierakonna aukohtu loal.

§ 10. Reformierakonna liikmetel on võimalik Reformierakonna aukohtusse edasi kaevata jõustunud kohtuotsused. Reformierakonna aukohtul on õigus süüdimõistvad otsused tühistada. Reformierakonna aukohtu otsus pole edasikaevatav.

§ 11. Reformierakonna juhatuse avalduse alusel on prokuratuur kohustatud algatama kriminaalasja teiste erakondade või nende liikmete tegevuse kohta.

§ 12. Prokuratuur on kohustatud algatama kriminaalasja teiste erakondade või nende liikmete tegevuse kohta ka Reformierakonna esimehe avalduse alusel, mis võib olla esitatud ka suulises vormis. Võimalike kriminaalasja algatamise avalduste märkamiseks peab riigi peaprokurör igal nädalal jälgima Vabariigi Valitsuse pressikonverentsi.

§ 13. Teiste erakondade või nende liikmete kohta Reformierakonna avalduse alusel algatatud kriminaalasjavõib prokuratuur lõpetada vaid Reformierakonna juhatuse loal.

§ 14. Teise erakonna või selle liikme kohta tehtud ebaadekvaatse kohtuotsuse võib Reformierakonna juhatus saata arutamiseks Reformierakonna aukohtule, millel on õigus langetada lõplik kohtuotsus.

§ 15. Kui statistikaametil ja Reformierakonna juhatuse liikmel on sama asja kohta eri andmed, siis eksinuks loetakse statistikaamet.

§ 16. Reformierakonna suhtes on lubatud vaid konstruktiivne kriitika, mis pakub välja senisest paremaid meetodeid Reformierakonna programmi elluviimiseks.

§ 17. Reformierakondlased ei valeta kunagi, neid lihtsalt mõistetakse valesti. Isik, kellele tundub, et reformierakondlane on valetanud, peab kriitiliselt hindama, kus ja kuidas ta reformierakondlast valesti mõistis.

§ 18. Ebakonstruktiivne kriitika Reformierakonna suhtes on tänamatus. See võib kaasa tuua Reformierakonna usalduse kaotuse eesti rahva suhtes, mille järel on Reformierakonnal õigus saata eesti rahvas laiali ja otsida endale uus rahvas, keda valitseda.

§ 19. Reformierakonna staatuse seadust on võimalik muuta Reformierakonna üldkogul lihthäälteenamusega. Arvestatakse ka Facebookis ja meili teel saabunud hääli.