See firma teenis 2009. aastal ligi 2,7 miljonit krooni puhaskasumit, müües bürokraatlikke teenuseid suurtele klientidele Prantsusmaal ja Itaalias. Purre LinkedIni profiilist võib aga lugeda, et firma visioon on saada Eesti kaitsetööstuse suurimaks tegijaks.

Instigo Eesti koduleht teatab, et ettevõte on alates 2000. aastast teenindanud Prantsuse elektroonikafirmat Thales. See 68 000 töötajaga ja 13 miljardi eurose aastakäibega gigant müüb muu hulgas kaitse- ja turvasüsteeme ning on mahtunud maailma suurfirmade Fortune 500 tabelisse. Samuti on Purre firma partneriks kopteritootja AgustaWestland.

Instigo Eesti nimetab oma seni olulisemateks diilideks piirivalve poolt kolme uue AgustaWestlandi kopteri ostu (à 220 miljonit krooni), kaitseministeeriumi kahe õhuseireradari tellimust Thales-Raytheonilt (kokku 353 miljonit krooni) ning Kuressaare ja Tartu lennujaamadele uute maandumissüsteemide muretsemist.

EASi eksportööride andmebaasist võib lugeda, et Purre firma huvi äri teha ulatub Põhja-Ameerikast Usbekistanini.

Purre hoiab väga madalat profiili ning keeldub intervjuust Ekspressile. Kaitseministeeriumi allikas nimetab teda mitte lobistiks, vaid väikese mõjuvõimuga sidemeheks. Purre roll pole allika sõnul mitte niivõrd moosida ja “määrida” ametnikke, vaid pigem vahetada infot ja kontakte. Et suured kliendid oleksid Eesti asjadega kursis ilma, et peaksid siia alalise esinduse rajama.

Kaitseministeeriumi allika hinnangul liigub Purre-sarnaseid vaikselt toimetavaid suurte relvatööstuste esindajaid Eesti ametiasutuste ümber kümmekond. Kõnelustel suurte diilide üle ministeerium üldiselt vahemehi ei vaja, vaid suhtleb otse relvasüsteemide tootjatega. Allika sõnul on Purre ministeeriumisse jutule toonud oma klientide esindajaid. Sedalaadi sidemehed saadavad tihti ametnikele ka messikutseid ja hoiavad neid kursis oma klientide värskemate uudistega.

Purrel on värvikas minevik. Kaitseministeeriumi allika sõnul on ta vana kala militaaralal, olnud aktiivne kaitseliitlane ja käinud Afganistani sõjas. Taasiseseisvumise järel töötas ta president Lennart Meri käsundusohvitserina. Hiljem andis nõu siseminister Edgar Savisaarele.

Tallinna linnapea Savisaar ei vastanud küsimustele Purre kohta. Kuid tema järel 1995. aastal siseministriks tõusnud Märt Rask mäletab, et Purre võis olla Savisaare ihukaitsja.

Ühtlasi on Purre juhtinud Toomas Tooliga seotud firmat BREM Kinnisvarabüroo. Äriregistri andmetel on ta praegu seotud Aravete Moto- ja Vabaajakeskusega ning kuulus veel hiljuti Stroomi hotelli operaatori nõukogusse.