Priske püsivus on imetlustväärt, ta on suutnud töötada väga erinevate majandusministrite käe all: Andrus Ansip, Meelis Atonen, Edgar Savisaar ja Juhan Parts. Üks äärmus ajab teist taga!

Aga ka jama, kuhu Priske sattunud on, saab vaid ülivõrdeliselt kirjeldada: Priskel lasub kuri kahtlus, et ta rikkus riigihangete nõudeid, kuritarvitas usaldust ja sõlmis konkurentsi kahjustava kokkuleppe.

Ekspressis ilmus eelmisel nädalal ülevaade majandusministeeriumi plaanist, kuidas küll skandaali jahutada. Priske advokaadi Alar Urmi hinnangul ei jõua teedeehituse riigihangete uurimise kriminaalasi kunagi kohtusse.

Elame-näeme.

Tea Varrak
Kõrgeimapalgaline rahandusministeeriumi kantsler

Veel kaks aastat tagasi oli kantsler Varraku kuuteenistus oma otsese ülemuse rahandusminister Ivari Padari omast suurem.

Maarja Mändmaa
Sotsiaalministeeriumi kantsler, kes lahkus omal soovil

Mändmaa elas üle kolm ministrit: Siiri Oviiri, Marko Pomerantsi ja Jaak Aabi. Neljanda –Maret Maripuu- ajal esitas Mändmaa lahkumisavalduse. Mändmaa oli oma aja pioneere: ta on teine naissoost kantsler (esimene oli Marika Prsike).

Mändmaa lahkus Maripuu juhitud ministeeriumist omal soovil.

Nii Maripuu kui ka Mändmaa kinnitasid, et erimeelsusi neil polnud. Pärast Mändmaa lahkumist aga läks Maripuu ja uue kantsleri Riho Tapferi tee allamäge…

Sirje Jõgiste
Haridusministeeriumi lahkuma sunnitud kantsler

Jõgiste määrati ametisse keskerakondlase Mailis Repsi ministriksoleku ajal. Jõgiste oli seni leiba teeninud Tahkuranna valla vallavanemana, samuti oli tal olemas pedagoogiline töökogemus.

Mailis Repsil eelmise kantsleri Jaan Kallasega koostöö ei sujunud. Nii vabastaski valitsus ametist haridus- ja teadusministeeriumi kantsleri Jaan Kallase tema koostöö mittelaabumise tõttu ministriga. Vastava ettepaneku tegi minister Mailis Reps, kellest sai esimene minister Eesti ajaloos, kes on koostöö mittelaabumise tõttu kantsleri vabastanud.

Kui haridusministri tool läks IRL-i kuuluvale ei saanTõnis Lukasele, ud viimane omakorda läbi Jõgistega, kes lahkus ametist… ministri ja kantsleri koostöö mittelaabumise tõttu.

Muide, oma lahkumise ajal oli Jõgiste kõige väiksema palgaga kantsler.

Ruth Martin
skandaalne teede- ja sideministeeriumi endine kantsler

Martin töötas pikka aega teede- ja sideministeeriumi kantslerina. Mart Laari valitsus vabastas ta kolm korda ametist teenistuskohustuste jämedale rikkumisele ja usalduse kaotusele viidates. 

Martin saavutas kohtus mitmekordse enda tööle ennistamise ja sai ka mitu kopsakat kompensatsiooni. 

2001. aastal tabati Martin Pärnus purjus peaga autoroolist. Teda karistati 50 päevapalga suuruse ehk 2650 kroonise trahviga.

Samal ajal teatas Keskfraktsioon, et toetab Martini asumist Tallinna säästva arengu ja planeerimise ameti juhiks.

Paar nädalat tagasi leiti Martini ja tema abikaasa Kaaberneeme kodu hoovis asuvast tiigist Valkla hooldekodust ärajooksnud 40aastase naise surnukeha.