Johan Bäckman teatab oma Antifašistliku Komitee kodulehel, et lisaks on abi lubanud ka Soome Islamipartei, mis nii nagu temagi, heitvat Eestile ette apartheidi-süsteemi, vähemuste represseerimist ja eksitavat ajalookäsitlust. Täna Helsingi kesklinna kortermaja söögisaalis toimunud pressikonverentsil ütles Bäckman, et küüditamine polnud massimõrv, vaid inimeste päästmine sõja eest, vahendab Delfi kohapealt.

Hiljuti saadud teabe kohaselt laienevad demonstratsioonid ka Venemaale. Našistid on teatanud, et korraldavad meeleavaldused Peterburis ja Pihkvas Eesti konsulaarteenistuste juures. Eesti „Öine vahtkond" eesotsas Dmitri Linteriga korraldab esmaspäeval kell 11-15 meeleavalduse Tallinnas välisministeeriumi ees.

Samal ajal toimub ka Oksaneni ja Paju toetusmeeleavaldus, mille korraldab Lapua eurovalimiste kandidaat Kai Pöntinen.

Bäckman pöördus ka Simon Wiesenthali keskuse juhataja Efraim Zuroffi poole, kes vaatamata sellele, et pole Imbi Paju ja Sofi Oksaneni raamatut lugenud, ütleb oma spetsiaalselt koostatud avalduses: „Teated Eestist, mis puudutavad uue raamatu koostamist, milles eitatakse Eesti osalust juutide massimõrvas (mida ma pole veel isiklikult lugenud ja mille tõlget ma ootan), annavad rahvusvahelisele üldsusele põhjust tõsiseks mureks."

Bäckmani hinnangul kavatseb Eesti saatkond korraldada „natsistlikku ideoloogiat ülistava ürituse", mis on ühtlasi „venevastane".

Bäckman on teinud korduvalt provakatiivseid Eesti riigi vastaseid ja Kremli poliitikat ülistavaid avaldusi ning kordas seda hiljuti ka Vene Balti telekanalis. Lisaks avaldas ta Eestis ka raamatu, mille kirjastaja Vladimir Iljaševitš oli kaitsepolitsei poolt avalikustatud andmetel KGB operatiivtöötaja.

Praeguse Eesti-vastase kampaania käigus toob ta esmakordselt putinjuugendi Helsingi tänavatele.