Eesti palliklubide jahitavad sportlased uurivad Eesti tuttavate käest, et ons siin olukord ikka rahulik. Ukrainas käib ju sõda. Sealseid ohte pelgas näiteks tuntud mustanahaline korvpallur USAst, kes on varem Eestis mänginud. Ekspress vastab: "Yeah, everything is OK!"

Tagasilöök narkoäris

Viimaste kuude jooksul oli Paljassaare prügila läheduses arvukalt süstivaid narkomaane. Viimane nädal on aga tunduvalt rahulikum olnud, sest politsei sai kätte sealsetes garaažides tegutsenud narkoärika.

Krjutškova Äripäevas tagasi

Järgmisest nädalast rõõmustab Äripäeva lugejaid taas Katariina Krjutškova - talvel aasta ajakirjaniku tiitli pälvinud naine naaseb roosa ärilehe veergudele. Krjutškova karjäär Postimehes jäi vähem kui poole aasta pikkuseks. Tragi preili maandus lõpuks andmetöötlusajakirjaniku kohal, kus tema tööd rahvale silma ei paistnud. Krjutškova oli Äripäeva üks suuremaid staare, ta kajastas näiteks Reformierakonna hämarat rahastamist ja teisi tundlikke teemasid.

Harak kaotab pealinna valgustusmonopoli

Üks jõukamaid eestlasi Heino Harak kaotab tõenäoliselt õiguse hoolitseda Tallinna välisvalgustuse eest, mis on viimased 14 aastat olnud tema äri üheks kroonijuveeliks.

Sel kevadel korraldas Tallinna linn välisvalgustusteenuse osutaja leidmiseks riigihanke. Ekspressi teada pani Harak kõvasti puusse. KH Energia-Konsult küsis 3,7 miljonit eurot ehk üle kahe korra rohkem kui soodsaima pakkumise teinud Elektrilevi ja Empower. Kaks ülejäänud pakkujat soovisid veidi üle kahe miljoni euro ehk samuti märgatavalt vähem kui valgustuskunn Harak.

Hind annab vähempakkumisel 70 protsenti punktidest - 30 protsenti moodustavad nn kvaliteedinäitajad, mida konkursil osalejad on isekeskis kutsunud ka Eesti kallimaks essee kirjutamiseks, sest see sisaldab muu hulgas Tallinna välisvalgustuse arengukava visiooni aastateks 2014-2020.

Hull hinnavahe puukoolis

Hiljuti kammis üks inimene läbi pealinna ja selle ümbruse aianduspoode, otsides umbes pooleteistmeetrist pihlakaistikut. Selgus, et sama puu eest, mis maksab Harku järve ääres Juhani puukoolis 27 eurot, küsitakse Hansaplantis ja Horteses koguni üle 70 euro! Kusjuures kummalisel kombel on nii Hansaplant kui ka Hortes kogu aeg ostjaid täis.