Ensto Enseki juhatuse liige Peeter Mõrd sõnas, et kuigi number 25 võib tunduda 100 kõrval väike, on see Eesti noores majanduskeskkonnas vägagi väärikas iga. „Ensto on tulnud, et olla Eestis pikaajaliselt, lähtudes jätkusuutliku äri põhimõttest. Tsiteerides Ensto Groupi juhti Ari Virtaneni, on Eestis olemas hea kombinatsioon professionaalsetest oskustöölistest, tööjõukuludest ja majanduskeskkonnast ning meil on ettevõtlik mõtteviis,” rääkis Mõrd.

Ensto Ensek oma Keila ja Tallinna tehastega on grupi kõige suurem tootmisüksus. Keila tehas keskendub peamiselt elektritarvikute koostamisele, tarnides oma toodangut enam kui 80 erinevasse riiki. Tallinna tehases on plasti- ja silikoonivalu üksus, mis valmistab tooteid nii oma Keila tehase kui ka koostööpartnerite jaoks.

Rohetehnoloogiaettevõttena on Ensto Enseki jaoks vastutustundlik tootmine iseenesest mõistetav. Keila tehase juhi Kaarel Suuki sõnul on loomulik arendada ettevõtet viisil, mis võimaldab teha koostööd kogukonnaga ning olla piirkonnas pikaajaline tööandja. „Viimase aasta jooksul oleme korduvalt kogenud seda head energiat, mida osalemine kogukonna elus annab. Seetõttu soovime kohalikku eluolu just meie töötajaid kaasates edendada,” selgitas Suuk.

Mõlemad toovad eripärana esile ettevõtte töötajakesksust. „Ensto üks strateegilistest eesmärkidest on hea töötaja kogemus. See tähendab, et me arendame ettevõtet, kuulates töötajate ettepanekuid ja kolleege kaasates. Meie tootmise kõrge kvaliteedi ja efektiivse tootmise taga on just inimesed,” selgitas Mõrd. Suuk lisas, et töötajad on iga ettevõtte pikaajaline kapital. „Uut tehnikat sisse osta on äärmiselt lihtne. Hea töötajaskond kujuneb aga aastate ja pika koostöö tulemusena. See on väärtus, mille tekkimiseks on vaja üheskoos mitu puuda soola süüa. Iga ettevõte on oma töötajate nägu, samamoodi kui iga riik on oma inimeste nägu,” rääkis Suuk.

Ensto on Eesti 100. juubeliks plaaninud mitu kingitust. „Soovime kinkida Eestile tervemad inimesed. Selleks liigume Enstos suitsuvaba ettevõtte poole. Samuti oleme kaasa aidanud Keilas tervisespordi edendamise võimalustele ning oma töötajatega osaleme projektis „Keila terveks”,” kirjeldas Suuk kingitust kodumaale.

„Palju õnne, Eesti! Oleme uhked selle üle, et saame ettevõtte juubelit tähistada koos Eesti suure juubeliga,” õnnitleb Mõrd Eestimaad.

6 fakti Ensto Enseki kohta

Ensto Ensek pärjati aasta lõpus Harjumaa 2017. aasta ettevõtte tiitliga.
Konkursil „Aasta keskkonnasõbralik ettevõte 2016” pälvis Ensto Ensek keskkonnajuhtimise kategoorias esikoha.
Ensto Ensek pälvis ettevõtete vastutustundlikkuse indeksi raportis tugevad hõbemärgi väärilised 89 punkti, mis on ainult ühe punkti kaugusel kuldtasemest.
Ensto Ensekis on pikaajaline töösuhe au sees. Ligi pooltel töötajatel on tööstaaži 7 kuni 24 aastat.
Ensto panustab tehnoloogia arendamisse. Tallinna ja Keila tehastes töötab kokku 29 tööstusrobotit.
LEAN-põhimõttel tegutsev ettevõte kaasab töötajaid nii igapäeva protsesside täiustamisse kui ka uute ideede ja innovaatiliste lahenduste leidmisse.
Jaga
Kommentaarid