Peterburi maantee 49

E-N 9-22, L-P 13-22

Hinne: 6

Peterburi maantee ei kuulu just pealinna maalilisemate tänavate hulka. Selleks, et tulla siit maitseelamusi või mõnusat omaette-olekut otsima, peab teadma, kust seda leida võib. Itaalia kööki pakkuvast Attimost leiab siinses kõledas ümbruses ootamatut hubasust.

Rõõmsavärvilisest ruumist õhkub kerget ja sooja pizzeria-hõngu: see on sobiv paik äripäevalõunaks või mõnusaks sundimatuks õhtueineks sõpradega. Ergas kollane-oranzh-sinine interjöör peaks lisaks tujule tõstma ka söögiisu.

Sissepääsu kõrval on lastenurk, kust lubatakse mänguasju lahkelt ka lauda kaasa võtta. Intiimsemad istepaigad on muust ruumist kerge vaheseinaga eraldatud, valgust ja värve jätkub ka siia.

Menüü on väga mitmekesine ja mahukas ning hinnad meeldivalt mõõdukad. Itaalia köögi võrratud eelroad on siin esindatud antipasto del chef nime kandva valikuna (70 krooni). Taldrikul leidub lisaks tomati- ja mozzarellalõikudele ja päikesekuivatatud tomatile ka ülimaitsvaid marineeritud suvikõrvitsa- ja baklažaaniviile. Krevetisalat (55) on vähem eksootiline, kuid mahlakas ja värske tervislik suupiste.

Pizzad on Attimo uhkus, ka menüü ei jäta mainimata, et siin on kasutusel Eestis unikaalne pizzaahi. Katte poolest on nad pigem itaalia- kui ameerikapärased, üliküllust siin ei kohta. Küll aga võib soovi korral menüüst valitud pizzale mitmesugust head-paremat lisada lasta. Väike lisadeta frutti di mare (55) jääb pisut hõredaks, suur capitano (seened, baklažaan, oliivid, küüslauk, 70) on aga rikkalik, eriti kui pisut hallitusjuustu lisada lasta. Tuska tekitab vaid asjaolu, et kesktalvele vaatamata on pizzakattesse sattunud kärbes. Kuidas küll?! Ja kärbseid lendab ka saalis …

Pastarooga tellides saab kasutatava pastasordi ise valida. Palun pasta ai quattro formaggi ehk neljajuustupasta (65) valmistada tagliatellega, kuid tulemus on üsna kuivavõitu. Võib-olla oleks penned parema tulemuse andnud? Siin jääb seekord selgus saamata. Põhiroogadest valitud grillitud lõhefileele (99) lisatud roosa pipra kaste on seevastu oi-oi-oi kui hea! Maitselt ja konsistentsilt meenutab see rikkalik ja rammus topsitäis pisut bearnaise’i kastet ning mõjub koos lõhega (aga ka ilma) nagu pehme pai.

Magustoit on veelgi meeldivam üllatus. Caldo-freddo ehk majajäätis kuuma šokolaadikastmega (40) on tase omaette. Itaalia kombe kohaselt on jäätis valmistatud kohapeal – see tugeva ja värske maitsega maiustus meenutab tõelist itaalia gelatot. Keele viib lõplikult alla aga hoopis kerge ja mahlakas tiramisu (22), mis kõigele lisaks on saadaval väga sõbraliku hinnaga.

Kahju, et varane kevadekuulutaja hinnet rikub.